Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Oneindig

Als kind intrigeerde het begrip “oneindig” me al. Dat kwam door de lessen van de masseuren die het in het oneindige konden hebben over een heelal zonder einde noch begin maar ook over een tijdslijn die niet op nul begon en eindeloos bleef doorlopen.

Natuurlijk moesten we dat zomaar aannemen want het begrip op zich is niet te verklaren. Later meed ik het gegeven bewust omdat ik er geen hoofdbrekens meer over wou. “Niets” is trouwens ook zulke begrip.

Dat ik niet alleen ben wordt bewezen door het feit dat er zelfs een teken voor bestaat.

Niet alleen een teken maar ook een kunstwerk. Dat staat ergens onderweg richting Lyon. “Signe Infini1” van Marta Pan is niet echt een voorbeeld van oneindig, het wijst gewoon naar boven. Maar tot daar aan toe.

En nu kunnen we alleen maar hopen dat de huidige situatie niet oneindig lang aansleept zodat we nog eens zelf naar de “Signe Infini” kunnen om er een eigen foto van te maken. Niet dat we dat dan zouden doen, weten dat de mogelijkheid bestaat zou al ruim voldoende zijn.

Featured Image/Uitgelichte afbeelding: ____________________
1 L’Express

Previous

Zijn die koekskes nu mislukt? Of niet?

Next

De kerstkaarten

10 Comments

 1. Aan alles komt een eind, hoe goed of hoe slecht het ook is. Ik citeer hier mijn moeder.

 2. Volgens mij bestaat oneindig niet. Ook aan het universum komt een einde, iets dat ontstaan is door de zogenaamde oerknal. Wat voorafging en wat daarna komt weet geen levend wezen.

  • ms

   Ja? En dan komt mijn oneindig antwoord: “Wat ligt daar dan naast? Onder? Boven?

   Niet over denken! Ik kreeg er als kind al koppijn van.

 3. Inderdaad een begrip dat iemand hoofdbrekens bezorgt. Op school werd het genoemd maar dat hielp niet, het valt niet te verklaren.
  Ik probeer het niet meer, je zou haast gek worden. Het beeld van Marta Pan zegt me niet veel, je kunt er van alles aan ophangen.

  • ms

   Ik probeer ook er niet aan te denken.

   Marta Pan? Een grote veiligheidsspeld heeft er niet aan. Maar ja, kunst is kunst. Dat begrijp ik soms ook niet.

   😉

 4. Het leven is een oneindige pijp kaneel

 5. Het symbool is mooi. Bij oneindigheid kan ik me niets voorstellen. Ergens moet er een rand zijn. Weet je, ik vergeet het maar weer. Die zwarte gaten ook…

  • ms

   Het enige wat ik wél weet is dat wij het nooit zullen weten. De wetenschap is zo ver nog niet … als ze ooit al zover geraakt.

 6. elsjeveth

  Oneindig.circle of life, you name it. Everything will be allrigth at the end. If it is not allright it is not the end. Ook ik citeer hier mijn moeder 🙂 we gaan het meemaken en beleven

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: