Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Zijn die koekskes nu mislukt? Of niet?

Het absolute begin van dit log zat bij de kerstfilms. Die zijn daar altijd maar over koekskes en chocomelk bezig. In die mate dat ik daar goesting in kreeg, al lust ik helemaal geen chocomelk. En omdat ik geen zin had om chocomelk te maken kocht ik die maar in een brik …

Ik lust nog altijd geen chocomelk.

Maar dan had je nog die koekskes nog.

Ik zocht op internet en vond … ook op internet natuurlijk en ik waggelde me in gang, kocht de ontbrekende ingrediënten met inbegrip van koekskesvormen en andere attributen … maar dat is dan weer een ander verhaal waar ook de ijsbeer een rol in speelt. En vermits dat nog niet afgelopen is, zal het voor een andere keer zijn.

Maar dan had je die koekskes nog.

Ik zette me aan het deeg. Dat was nogal kruimelig maar volgens de bron op internet zou dat normaal zijn. Toch maar een raar deeg, vond ik dat. Ik liet het dan ook de hele nacht chillen. Zo ried men dat dan ook aan op internet.

En ja, de volgende dag sneed ik de vormpjes uit en bakte. Ik grommelde toen ik zag dat sommige van die koekskes -de dikkere- mals bleven, wou die nog even de oven in schuiven maar vond ze eigenlijk al gekleurd genoeg.

“Weet je” zei Luc bij het proeven “ik vind die malse lekkerder”. Een meevaller bij een tegenvaller? Dat wist ik zo nog niet.

Want al heten die koekskes in Amerika dan “Gingerbread Cookies”, ik vond ik die toch erg smaken zoals de kaneelrollen die wij zo af en toe uit de voedingswinkel van Ikea1 meebrengen.

“Weet je” zei Luc bij het naproeven “ik vind deze lekkerder dan die van bij Ikea”

Vandaar de titel.

1 Kaneelrollen

Previous

Bekabeld

Next

Oneindig

11 Comments

 1. Als ze zo lekker smaken, zijn ze meer dan geslaagd.

  • ms

   Ze smaken enorm lekker, maar ik vraag me af of het de bedoeling is dat ze hard worden of dat ze binnenin mals blijven. Ik had namelijk van beide en ik weet hoe het komt.

   Ik zou nu enkel willen weten wat de Amerikanen hun bedoeling is.

   Als ik ze opnieuw bak weet ik tenminste hoe ik er moet voor zorgen dat ze binnenin nog mals blijven.

 2. Ik denk dat ze van buiten krokant moeten zijn en van binnen mals. Net zoals jullie ze het liefst hebben.

  • ms

   De meeste zijn dus zo. Het zijn enkel die welke ik maakte met het restant van het deeg die iets dunner waren en dus volledig krokant zijn.

   Misschien bak ik in het vervolg het restant van het deeg wel zoals het is en noem het de abstracte vorm.

   😉

 3. Zo te lezen was het zanddeeg, altijd lekker en dat is het belangrijkste.
  Heb je geen voorbeelden van het uiterlijk?

  • ms

   Het was/is geen zanddeeg. Bloem en boter jawel maar dan nog een hele resem andere ingrediënten.

   De foto hierboven zijn de betreffende koekjes, zonder glazuur want die heb ik -nog- niet in huis.

 4. Welke vorm die koekjes hebben is niet belangrijk. Als je ze maar lekker vindt.

 5. Dat dacht ik omdat het kruimelig was.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén