“Het is terug Taggart” zei Slow “en van 2008”. Nagelnieuw dus. En hij mocht er zijn. “Maar” dachten ze achteraf “duurden die afleveringen vroeger niet langer?” Op minder dan een uur was het zaakske beklonken. Uitkijken naar de volgende zaterdag. Eerst uitkijken naar volgende dinsdag, dan komt de humo.

Wat hebben ze nog gezien vorige week? Wel, eigenaardig genoeg: “The Color Purple”. mske heeft iets tegen films waarvan iedereen zegt dat ze ze moet zien. Meestal vallen die tegen. En gezien het gegeven van “The Color Purple” dacht ze dat die film haar niet ging zinnen.

Slow had hem opgenomen, zo anderhalve week of zoiets terug, omdat hij wist dat mske Whoopi Goldberg graag bezig ziet. Zodoende wou mske het wagen om toch eens te kijken. Ze vond hem goed, eigenlijk heel goed zelfs, buiten een wat erg langdradig stukske tegen het einde aan. Het was helemaal niet het tranerige ding noch het typische zwart/wit afschilderen van de rassenproblematiek dat ze verwacht had.

En “The Shipping News” hebben ze ook bekeken. Waarschijnlijk zal niet iedereen die film goed vinden, maar Kevin Spacey speelt nu eenmaal niet in films die tot het normale genre behoren – wat is normaal? In elk geval vonden Slow en mske de film goed, eigenlijk vond mske hem heel goed zelfs.

Slow en mske vinden Kevin Spacey dan ook een topacteur. Tot op heden is er maar één film geweest met hem die ze niet konden smaken, “The Big Kahuna”.

Dat ze niet alleen zijn om Kevin Spacey goed te vinden, wordt bewezen door het feit dat hij een jaar professor “eigentijds theater” wordt in Oxford, de pietzak!