Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Nutteloos dagelijks controlepunt

Ooit deed ik eens heel veel moeite om een agenda gesynchroniseerd te krijgen zodat zowel Luc als ik konden zien wat er op de planning stond, al heeft Luc ondertussen ook een android telefoon waardoor de gedeelde agenda ineens een heel stuk eenvoudiger werd.

Het werkte als een goed geolied machientje.

Nu? Nu staat die agenda te roesten, is leeg en blanco met hier en daar een uitzondering van een verjaardag of een herinnering dat ik moet checken of de maandelijkse betaling van de elektriciteit wel van de rekening is gehaald. Tja, sedert een voorval van 40 jaar geleden wantrouw ik domiciliëringen … nog altijd.

Oh ja … volgende zondag vermeldt hij ook nog: “Einde zomertijd”. Dat is zeker van prioritair belang bij coronair nietsdoen.

Previous

Over verkleedpartijen gesproken

Next

Sloveense wielrenners

8 Comments

 1. Wij werken ook met gesynchroniseerde agenda’s. Wordt ook op pc, tablet en smartphone bijgewerkt. Wat een luxe.

  • ms

   Inderdaad. Wat een gedoe vroeger met een geschreven agenda.

   Nu kan je hem zelfs onderweg of bij het afspreken zelf aanvullen … op voorwaarde dat er iets te noteren vàlt.

 2. Nog steeds heb ik een papieren agenda, ligt standaard open op de keukentafel. Daar heb ik genoeg aan want er valt weinig te noteren.
  Op de smart wil ik zo weinig mogelijk installeren. Voor extra informatie werken bank, ziekenfonds, tandarts, audiciën, apotheek e.d. met sms-jes, bevalt prima.

  • ms

   Dat liep hier gegarandeerd fout, maar indertijd had ik dan ook nog de agenda van de zaak die roet in het eten kon gooien. Dat hebben we nu niet meer.

 3. elsje

  Ook hier in huis wordt gebruikt gemaakt van de digitale agenda, werkt als een tierelier. Eerlijk bekennen dat ik de charme van een papieren agenda wel kon waarderen. Zelfs nu zijn er nog prachtige exemplaren in de verkoop. Ben ik een boekhandel sta ik daar altijd versteld van.

  • ms

   Werkelijk. Ze zijn mooier dan vroeger, toen ze vooral praktisch moesten zijn.

   Maar ik kijk nog steeds naar praktisch en dat is nu wel die gesynchroniseerde op alle apparaten.

 4. Afspraken enz noteren laat ik aan mijn vrouw over. Die houdt alles bij van ons drie.
  Domicileren heb ik voor heel wat rekeningen. Daar heb ik geen slechte ervaring mee.

  • ms

   Wij noteren telkens zelf de afspraken die we maken in de agenda.

   Domiciliëren? Wij? Neen, enkel die van de elektriciteit, omdat het op die manier goedkoper kwam.

   Het is jaren geleden dat het toenmalige Electrogaz -in die tijd nog de enige elektriciteitsmaatschappij- de factuur twee keer inde, wij het geld niet terugkregen maar het zou wel afgerekend worden bij de afrekening … maanden later.

   Als ze mij niet vertrouwen … ik hen ook niet.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: