Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Lange vingers

Toen ik onze agenda opmaakte op Google -ondertussen toch al een paar jaar geleden- en die deelde met Luc kreeg ik kort daarna een melding in die agenda. Die kwam van de bank om een afspraak -die ik er zelf al ingezet had- te melden.

En neen, dat zinde mij niet. Ik zal zelf wel beslissen wat er in die agenda komt en hoe het in die agenda komt.

Ik zocht een beetje en vond. Ik heb die mogelijkheid onmiddellijk, per direct en stante pede uitgevinkt.

Nu lees ik:

Phishers proberen toe te slaan via je online agenda: hoe kan dat en wat kan je er tegen doen?1

Nu sta ik daar niet stom van, nu denk ik ook niet: “Ziede nu wel” maar ergens lag het in de lijn der verwachting, vind ik.

Dus is mijn persoonlijke ingesteldheid van: “wat van mij is, is van mij” zo slecht nog niet. Ik ben wel pro de vooruitgang, ik ben ook pro gemak maar eigenlijk ben ik ook heel erg pro voorzichtigheid.

____________________
1 VRT NWS – url: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/09/19/agenda-scam/

Previous

Knus en zo …

Next

De nazomer

13 Comments

 1. Een on-line agenda! Ik wist niet dat dat bestaat. Nu weet ik het wel, maar ik doe net alsof ik het nog steeds niet weet.

 2. Nou ik heb gewoon een ouderwetse keukenkalender waarop ik alles noteer, die hangt naast de keukendeur naar buiten, dus die zie ik of ik wil of niet, meerdere keren per dag dus. Ik heb geen on-line geval nodig.

  • ms

   Ik weet niet of ik, moest ik alleen zijn, nog een geschreven agenda zou willen. Nu kan ik onmiddellijk zien, bij het maken van een afspraak, of ik die dag/uur vrij ben.

 3. Je hebt groot gelijk dat je dit hebt uitgevinkt. Als er íets privé is, is het wel een agenda.
  Ik vergeet meestal de digitale en blijf de papieren gebruiken. Die ligt standaard op de keukentafel.

 4. elsjeveth

  Heel erg pro-voorzichtig dat lijkt mij ontzettend verstandig…

 5. Ik gebruik ook de google agenda. Nooit geen problemen mee gehad, maar wat niet is kan nog komen. Leuk dat je dit “probleem” met ons deelt. Een mens kan niet genoeg opletten en verwittigd worden.

 6. Ik gebruik al jaren een online agenda, maar niet van Google. Tot nu toe zonder problemen of bemoeienissen- ik hoop dat het zo blijft…

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén