Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De bijbedoelingen

Ik had de titel van het artikel wel gezien, iets over ananas dat een stille hint1 zou zijn voor swingers, maar ik had daarbij gewoon gedacht: “onnozelaars” want een ananas is toch van en voor iedereen. Verder had ik het artikel genegeerd.

Gisteren vroeg Luc of ik dat gezien had van die ananas en die swingers. Op mijn bevestigend antwoord vroeg hij of ik dan ook gelezen had van een duimring die ook een bepaalde boodschap zou verspreiden.

Ik ben niet bepaald geneigd om me aan zulke nonsens te ergeren. Maar voor de eerste die mijn duimring zou opvatten als een uitnodiging om me op een bepaalde manier aan te spreken en te beweren dat ik aan het hinten was, zou ik vragen of hij/zij mijn duimring wel eens als neusring zou willen voelen.

Hoe is het mogelijk dat dingen van algemeen nut zoals parkings, gewoontes die ingeburgerd zijn en trends die je al dan niet kan volgen ineens toegeëigend worden door mensen die in alles en overal een niet bestaande betekenis -liefst zo onmogelijk mogelijk- wensen te zien.

Ik speel daar niet in mee en ik zal zeker mijn duimring daarom niet minder dragen … méér ook niet.

1 Het Nieuwsblad

Previous

Lezen is een vrije keuze

Next

Enige logica

15 Comments

 1. De wereld is vol codes die alleen begrepen worden door hen die er betekenis aan hechten. Zo schijnt in mijn stad tegenwoordig de tuinboon populair te zijn, en niet het gedopte boontje maar de hele peul. Toen ik onlangs met een zak tuinbonen de groentezaak verliet begon iedereen te giechelen. Thuis meteen googelen natuurlijk. Nou, ik kan je vertellen dat ik nog nooit zo gebloosd heb. Ik koop nooit meer tuinbonen. Voortaan eet ik alleen nog aubergines. Of wacht…. 🙂

  • ms

   Je kan ook perziken proberen … 😏

   Die tuinbonen moet ik nog even uitzoeken. Ik vind niet zo direct terug in welk hokje jij past. 😂

 2. Jammer dat ik het artikel niet kan openen want ik had wel graag de betekenis van die dunne ring geweten. Die draag ik ook omdat ik het mooi vind.

  • Dunne ring moet duimring zijn.

   • ms

    Ik wou het even voor je kopiëren (ik denk er nooit aan als dat een +artikel is), maar eigenlijk is het hele artikel een aanfluiting van wat wij -Luc en ik dus, wat een ander denkt weet ik niet- als normaal gedrag zien.

    Het komt altijd een beetje op hetzelfde neer: duimring, teenring of enkelbandje, ze willen zeggen dat je wel met een ander dan je eigen partner de koffer in wil duiken.

    Zelfs wat in je voortuin staat zou willen zeggen dat ze gewoon binnen mogen komen.

    Idioot gewoon.

 3. Oei, ik heb gelukkig geen shirt met ananasprint … Maar als, zou ik het gewoon dragen

  • ms

   Komt het uit de emojiwereld? Of spelen er andere dingen mee? Zoals vroeger de precies bepaalde vinger aan dewelke je je verlovings- of trouwring moest dragen?

   Ik veeg er vierkant mijn voeten aan. Het geeft, volgens mij, niemand het recht om me bepaalde voorstellen te doen.

 4. Als je niet uitkijkt met kleding, accessoires en losse artikelen ben je een wandelende uitnodiging voor de meest vreemde zaken. 😀
  Een jute zak is de veiligste uitmonstering. Of niets aantrekken.

 5. Best helemaal niets dragen, maar dat zal dan ook weer bepaalde individu’s aantrekken.

 6. ms

  Het enige wat belang heeft bij wat iemand draagt is hoe die iemand zich daarbij voelt en niet hoe een ander dat interpreteert.

  De enige die zich hierbij belachelijk moet voelen is diegene die zich vergist.

 7. elsjeveth

  Mannen met een pink met lange gelakte nagel. Mijn zus ontdekte tot haar schade en schande dat dit staat voor een cokegebruikend individu…Dat was in de jaren 70 toen mijn zus en ik nog jong en onbezonnen waren.
  Sommige codes kennen ik liever niet.
  Een glimlach en een knipoog meer dan voldoende codetaal.
  Vooral blijven dragen die duimring 🙂

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: