Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Iedereen aan de dop

Ik keek een beetje raar op toen ik het artikel las. Men had het over een groene dop die -op foto gezien- dan wel doorzichtig is. Die zou beter zou zijn voor het milieu. Want die doppen van die flesjes vind je toch een beetje overal. Dat vertelden ze in het artikel.

Mijn gedacht? Die dopjes zie wel je sporadisch in het wild, maar de flesjes zélf daarentegen, daar had ik het al meer over.

Maar dat was niet wat als eerste gedachte in mij opkwam. Neen, dat was dat nu toch wel iedereen aan de dop is. Je kan het woord dop niet gebruiken of iemand spaart ze voor geleidehonden. Wijzelf incluis, via Amke en Ella.

Laat flessendoppen nu toch deze week nog ter sprake gekomen zijn hier ten huize. Ik ergerde me wat omdat ik een dop er niet recht op kreeg en foeterde dat de doppen uit mijn kindertijd toch gemakkelijker waren. Dat waren al hele stukjes buis met de schroefdraad enkel bovenaan, zodat je niet moest mikken om die dop er recht op te krijgen.

Mijn uiteindelijke gedacht? Ze hebben wéér iets gevonden om het -voor hen- goedkoper te maken en ze hebben ook weer gevonden hoe ze het best zouden weten te verkopen. Het milieu!

Previous

Nog meer gevogelte

Next

Handen wassen … maar niet drogen

6 Comments

 1. Flesjes bij de vleet langs de meeste fietspaden, vooral die waar wielrenners en mountainbikers rijden.

  Het milieu lijkt een goede smoes om veranderingen door te voeren die gunstig zijn voor de bedrijven, of het waar is weet ik niet.
  Eerlijk gezegd vind ik opmerkingen van de gebruikers gezeur, iets is éventjes niet naar de zin en hupsakee, klagen maar..

  • ms

   Ik las het eigenlijk bij de site van de VRT, maar als ik een url op het blog wil vermelden, gebruik ik liever die van Het Laatste Nieuws, die artikels blijven langer staan. Die van de Gazet van Antwerpen bijvoorbeeld, die ik ooit er op zette, zijn nu allemaal vervangen door andere artikels of bestaan niet meer.

   Nu ja, ik gebruik die flesjes sowieso niet, die doppen zeker niet. Ik heb mijn eigen BPT-vrije flessen om te gaan wandelen en ik blijf staan om te drinken.

   Ik vrees toch ook dat ik niet op een deftige manier van een fles met zulk een dop zou kunnen drinken.

   Toffe leeuwige gravatar trouwens.

   ?

 2. Wij sparen mee voor blindgeleide honden.:-)

  • ms

   Ik denk dat daar nogal algemeen aan gedaan wordt.

   Soms zie ik eens een dop op de grond. Ik ben niet snel vies van iets, maar die raap ik dan toch niet op.

 3. Kakel

  Wij sparen al jaren doppen van melkpakken, tandpasta, spa blauw…afijn noem maar op. Alles voor het goede doel. Kleine flesjes water kopen wij niet meer, wij hebben alle drie onze eigen dopper Gaat oneindig lang mee en is heel gemakkelijk schoon te maken.
  https://www.vitaminstore.eu/health/speciaal/water/Dopper-waterfles/P225913?Variant=292114&gclid=EAIaIQobChMI4cnhxuTN2QIV7rftCh2SrAmKEAQYBCABEgLwXPD_BwE
  Fijn weekend!

  • ms

   Die kleine flesjes kochten wij nooit. Wij vullen ook onze eigen fles aan de kraan. Het flessenwater is voor de kat sedert die gruis in zijn waterwegen kreeg.

   ?

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén