Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Enige logica

De dag dat ik naar de dokter ging voor mijn heup, wist die me te vertellen dat een hometrainer niet bepaald zou helpen om artrose tegen te gaan, dat ik beter aan het wandelen bleef. Deed ik het om mijn gewicht onder controle te houden, dan zou dat wel effect kunnen hebben.

Dat laatste is dan wel in tegenstelling tot wat meestal verteld wordt over het calorieën verbranden met een hometrainer.

Eerlijk gezegd stond dat veloke hier al geruime tijd stof te vreten omdat het eigenlijk maar een saaie bezigheid is en ik liever ga wandelen.

Nu we met die constante regen meer thuis zitten, ging ik dat nog eens googelen en dat precies omdat ik de uitleg van de dokter niet erg logisch vindt. Met het binnenhuisveloke rijden is toch een meer gelijkmatige beweging in de heup dan stappen, dat toch wel enigszins schokken oplevert.

En ja, de ene website na de andere vertelde me over het nut van een hometrainer bij artrose in de heup, waarbij ze natuurlijk snel één of andere betere of beste hometrainer gingen aanprijzen. Zoveel toeters en bellen heeft die van mij niet, dat is een ouwetje in het vak.

Feit is, de binnenhuisvelo is weer in actie. Samen met de atleten in Tokio rijd ik waar zij lopen. En ik ga -voorlopig- voor 50 minuten in één keer i.p.v. twee keer 30. Met een boek lukt het me wel, op voorwaarde dat het lezen me geen moeite kost.

Deze keer heb ik een echt goeie reden om door te zetten, de heup voelt er zich losser en jonger door.

Ik zal alleen eens mijn fietsbroek uit de kast moeten halen … amaai ni.

Previous

De bijbedoelingen

Next

Zou het …

13 Comments

 1. Goed werk! En ja, zonder fietsbroek gaat het niet. En een helm! Een helm moet je ook. Bidon natuurlijk, en oortjes om met de ploegleiding te kunnen overleggen. Maar het belangrijkste blijft denk ik toch dat boek. 🙂

 2. Dat is goed nieuws! Tegenwoordig kan een mens het vaak beter zelf uitdokteren.

 3. Hulde. Ik reserveer alvast een medaille voor je!

  • ms

   Mooi, mooi, … maar maak het schavotje niet al te hoog, anders heb ik misschien een keukentrapje nodig om er op te geraken.

   😂🤣😱

 4. Houd ik in gedachten. ☻☻

 5. elsjeveth

  Dat is wel fijn zeg, je heup die zich beter af voelt met fietsen. Natuurlijk blijft wandelen in de buitenlucht aangenamer maar dat kun je er altijd bij blijven doen 🙂 ik zal naar je wuiven zodra ik je voorbij zie komen op de (mooie) velodrome van Tokio.

 6. Bewegen is belangrijk voor je heup, maar niet belasten. Zwemmen is ook goed.

  • ms

   We moeten eerst wel in een zwembad binnen geraken.

   Niet dat we het al probeerden maar ons zwembad is nu dat Plopsaquabad op de grens Landen-Hannut.

   Ik begin al te zweten van er alleen nog maar aan te denken.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén