Bij de thuiskomst van Zus gisteravond, bleek Tonta, de elfjarige poes een klein beetje zwanger. Tot grote ontsteltenis van Zus want Tonta krijgt de pil omdat Zus een oudere poes niet meer wil laten steriliseren.

Zus zei: “Bedankt hoor Tonta, leuke verrassing!” Maar mske heeft Zus beloofd dat ze, als er effectief kittens komen, ze mee gaat helpen om die klein mannen een goed onderkomen te bezorgen.

Maar eergisteren was mske tot de eigenaardige conclusie van het toevallig toeval gekomen dat ze nog een katje te weinig heeft:

Mouche
Sloef
Karboenkel
E???

En alhoewel ze dat toen niet meende, overweegt ze dat nu toch. Het is niet zo eenvoudig om een tehuis te zoeken voor kittens. Nu hangt alles af van hoeveel er zijn.

Wat dat hier is met die letter “E” … Door één of ander toeval beginnen de voornamen van Zus, Zoneke, Bollie en Poepie met A, B, C, D.

Donderdag had mske aan Zoneke gezegd dat hij wel zedelijk verplicht was het kindjes naam met een “E” te laten beginnen, zoals Ernest of Ernestine … waarvoor Zoneke feestelijk bedankte.