Slow had gisteren geen brood uitgehaald omdat er nog vijf sneetjes brood in de zak waren en dat is ruim voldoende voor hen beide. Deze morgen, terwijl het brood stond te roosteren en Slow de thee opschonk, zat Mouche ineens aan de broodrooster en toen Slow dat zag en zich omdraaide was er een sneetje brood verdwenen! Karboenkel zat daarmee onder het buro. En Slow werd boos en mske werd boos. Slow omdat ze het brood pikken en het dan niet opeten, mske omdat Mouche liever pikt dan krijgt, zelfs uit haar bakje gaat ze dievelings haar eten stelen.

En mske was zo -ja wat is mske dan- dat ze enkel mij en Toke eten gaf, naast haar stoel zodat ze dat goed in het oog kon houden. Maar Karboenkel wist blijkbaar waar de schoen wrong en kwam niet in de buurt van die stoel.

En toen Slow zei dat Ploefie -wanneer gaat die man goed leren spreken- niets gedaan had, zei mske dat Sloef nog nooit iets had gestolen, maar ze voegde er aan toe dat ze niet wist wat er zou gebeuren als ze het bakje met kaas zou laten staan. Ja zie, mske, een bakje kaas op tafel laten staan, dat is uitlokking!