Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Mossel Stoofhout – notaris

Aangezien Slow en mske vandaag de ganse dag naar het huis gegaan zijn, kon ik hier niks posten en ik weet dan ook niet te vertellen wat hen is overkomen.

Het enige dat ik kan doen is het laatste berichtje van mske op het forum hier zetten:

En nu gelooft mij gene mens ni meer, dat kan niet, dat kan niet, dat kan niet!
 
Deze morgen vroeg vertrokken, met veel koerazjie begonnen, ik papier aftrekken en Slow ging de keuken doen. Hij had al de zjatten en talloren, lepels en frinketten al mee, de kookpotten, de microgolfoven, de kruiden, de pollepels en wat weet ik nog.

Dat papier aftrekken ging verduveld goe en dan kwam ik aan ’t venster. Staan daar toch twee mannen naar dat huis te kijken zeker! Diejen ene pakt een mapke uit den auto, verifieert iets en ze gaan ’t straatje op (dat huis staat op een hoek). Ikke recht de keuken in en zeg: “Lap, volgend probleem” (Slow had dat gisteren voorspeld). Zegt Slow: “Gaget hen vragen”. Ik zeg: “Ah ba ja begot!” Ik naar buiten, nogal in mijn wiek geschoten, met mijn handjes in mijn zij tegen die mannen: “Awel, scheelt er iets?”

Die waren van de plaatselijke afdeling van de Vlaamse Huisvestingsmaatschappij en die hebben recht op voorverkoop als dat huis effectief op één van die lijsten staat. Die rotvent van een klootzak van een idioot van een notaris had de 21ste een brief gestuurd dat dat huis op de lijst stond, zonder dat te controleren!!!! Ik zeg tegen die mannen: “Nu mag da nog ne maat van ulle zijn, maar dat is nu ne keer een mossel zie”. Waarop de oudste van de twee probeert zijn mond in de plooi te houden. Maar die willen natuurlijk bewijzen zien, want iedereen kan zeggen dat dat huis niet op die lijsten staat hé. Ze geloven eerder dat schijtmanneke van nen notaris! Natuurlijk had ik die papieren niet bij, ik wist niet eens dat je overal de eigendomspapieren van een huis moest meezeulen.

Dus bel ik mijnen notaris, die neemt niet op en dan heb ik mosselmans maar opgebeld. Die nam wél op! Ik heb hem eerst efkes de feiten meegedeeld en toen vroeg hij: “Wie is die man?” Ik leg hem dat nog ne keer uit en die zegt: “Mevrouw geef mij die man!” Pardon, da was wel mijne gsm hé! Ik heb hem gevraagd hoe lang hij nog zinnens was om mij te pesten. En hij zei terug: “Mevrouw geef mij die man!” En toen heb ik gezegd dat hij het ergste geval van incompetentie was dat ik ooit al had meegemaakt. Die oudste van de twee zijn mond vertrok weer zo een beetje. En toen zei dat stuk pretentie: “Wil U mij aub die man geven?” Dan heb ik dat gedaan! De idioot had natuurlijk wéééééér al het nodige gedaan hoor!

Hij had zelfs “gedacht” dat hij een fax had gezonden om die brief nietig te verklaren!

Straf hé! En ik durf daar zo van mijnen neus tegen maken!

Die tweede -de jongere- had ondertussen al aan Slow staan uitleggen dat die de enige notaris daar was en dat ze dus met hem moesten werken. Hij vertelde ook dat dat al meerdere keren voorgevallen was!

De oudere gaf mijn gsm terug en wou iets uitleggen maar hij vroeg eerst: “U heeft hem toch afgezet hé?” Hij dacht zeker dat ik anders nog ne keer “mossel” ging zeggen!

Slow vertelde me net dat die twee mannen bij het vertrek nog nagniffelden over mskes betoog tegen die notaris!

Previous

Gesprek bij ’t ontbijt

Next

Brol buiten!

1 Comment

 1. 23-08-2003, 23:40:52
  gsm
  betalen ze ook hun gesprek met u gsm terug? nee zeker.

  liliwens

  —————————————————————————–

  24-08-2003, 09:15:24
  Telefoon !
  Ik heb omwille van die klojo al de opzoekingen navenant dat huis moeten doen, dus telefoonkosten, werkverlet e.d. en ik “mag hem” betalen omdat hij notaris is !

  Daar ter plaatse heeft mijn notaris hem op minstens drie fouten in de akte gewezen, hij zette daar bovendien in dat de verkopers niet gehuwd waren, wat ze wél waren en dat ik bediende was terwijl ik al vijftien jaar zelfstandige ben. Da was natuurlijk die mensen hun schuld, volgens hem, want ze hadden hem hun trouwboekske niet laten zien. Ik wist wél dat je overal je identiteitskaart moet bijhebben, dat je de papieren van je wagen moet laten zien op aanvraag van de politie, maar ik wist niet dat je overal moest de eigendomsbewijzen van je huis meeslepen, die ik tenslotte ter berwaring aan mijn notaris heb gegeven, en/of je trouwboekske of akte van ’t één of ’t ander.

  De man is een mossel !

  ms

  —————————————————————————–

  25-08-2003, 22:30:49
  lezen
  lieve sloef, ‘k lees heel graag uw verhalen over uw baasje maar spijtig genoeg zijn mijn oogjes niet goed genoeg om de kleine tekst te lezen. misschien kan je aan je lief baasje vragen om de letters iets groter te willen maken, niet alleen voor mij hé, er zijn er misschien nog anderen die ze een beetje klein vinden. Geef Uw baasje een kusje van mij en zeg dat ze met de ex-baas van karboenkel wel eens een potje mosselen mag komen eten hier. Groetjes en een likje van pluchke

  blinkie

  —————————————————————————–

  29-08-2003, 00:23:46
  Meester Mossel
  Straf, straf, straf.
  Maken we hem natuur of provençal of met witte wijn ?
  ’t Is eigenlijk ni om van te verschieten dat die notarissen steeds meer fouten gaan maken, ze moeten ook elk jaar op wéér een paar dingen méér letten. Stedebouwkundig attest, bodemattest, notificatie aan de fiscus, salubriteitsattest en nu ook nog voorkooprecht van het Gewest …
  Hoeveel percent verdienen ze nu weer aan zo’n verkoop? Al is uitgerekend hoeveel dat juist is? Voor zo’n peulschil kunnen ze echt niet beter hun best doen hoor. Gelukkis zijn de registraierechten verlaagd … is er ruimte voor een opslag van het notarisloon. De gemiddelde notaris maakt jaarlijks in België een omzet van tientallen miljoenen EURO!
  Moeter nog zand zijn ?

  Koala 2
  koalatwee@hotmail.com

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén