Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Vis vis lange vis

Op het binnenkoerke van het huis staan al verschillende bloembakken, al dan niet op fatsoenlijke manier, maar zonder bloemen. Die binnenkoer wil mske volledig behouden zoals ze is, maar dan “gerestaureerd”, t.t.z. de niet passende bloembakken vervangen en dan alle bakken voorzien van bloemen en de kasseien terug mooi egaal leggen.
 
Er moeten de nodige hangmiddelen voorzien worden voor de fuchsia’s. Daarvan heeft mske er reeds een soort of 6 en dat wil ze nog uitbreiden. Ze houdt van die vrolijke klokjes en hun diversiteit van kleuren.
 
Verder werd een soort regenput omgevormd tot vijvertje, maar te hoog zodat je er niets aan hebt. Slow, die graag waterpartijtjes ziet, wil die ook ombouwen, zodat hij lager is en er minder putachtig uitziet.
 
Die mensen hebben de pomp meegenomen en de kleinere visjes. Maar er zitten nog drie vissen in. Dus nu moet er een plannetje gemaakt worden om een mooi vijvertje te maken en een manier om die vissen te laten overwinteren.

Previous

Waarom ervoor liegen?

Next

Naar het Vinne

1 Comment

 1. 21-09-2003, 14:40:13
  vijver
  Als ik je mag een raad geven: vijvers hebben het best op tenminste 1 plek een diepte van minimum 1 meter. Zo blijft er toch op 1 plaats water in de vijver van 4° Celcius. Dit is belangrijk omdat water op 4° het zwaarst is en dus constant onderaan blijft hangen. Water dat warmer is (vooral in de zomer) bevat minder zuurstof waardoor heel wat vissen sterven. Water dat kouder is dan 4° is voor de meeste vissen dodelijk. Wanneer er dan in de vijver een laag van 4° blijft, hebben de vissen een plek waar ze kunnen overleven.

  Fatman

  —————————————————————————–

  21-09-2003, 15:03:57
  Natuurlijk mag je dat !
  Het vervelende is dat er momenteel zoveel “andere” dingen te doen zijn. En dat de winter wel degelijk op komst is. En de huidige bak is 1mx1mx1m maar volledig BOVEN de grond.

  Toch eens bij het vijvercentrum van Gaby langsgaan.

  ms

  —————————————————————————–

  22-09-2003, 22:05:27
  bak
  Ai, dat is verre van ideaal. Misschien kan je die bak dan beter voor iets anders gebruiken. Bij vriesweer zal dat moeilijk te onderhouden zijn. Hopelijk vind je de tijd om er iets moois van te maken.

  Fatman

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén