Gisteravond en deze morgen ergerde mske zich blauw! En wel over die historie van de opstappende allochtone staatssecretaris! Ze ergert zich aan de uitspraak over de bevolking die enkel ziet dat er weer een politicus gelogen heeft! Dat is bij haar niet het geval. Zij ziet enkel dat er weer een politieker opstapt na weer gemanipuleer van de échte touwtrekkers in dit land. Die marionetten aan de top die bepalen niet hoe het hier gaat reilen en zeilen maar wel de anoniemen. Dat is een typisch Amerikaanse toestand. De vrouw paste waarschijnlijk niet in het kraam van bepaalden en diende verwijderd te worden.
 
Wat haar het meest ergert is het feit van dat diploma. Zelf geboren in een tijdperk waarin enkel de meer gegoeden verder studeerden en anderen al konden gaan werken op hun veertiende heeft ze geleerd dat het behalen van een diploma geen enkele waarborg geeft op de verstandelijke vermogens van een persoon, wél wat ze er mee doen. Maar er zijn veel mensen die niet verder studeerden en toch bekwamer zijn dan de anderen.
 
Dat geldt ook voor Ex. Ex wou verder studeren voor ingenieur maar mocht dat niet van zijn ma omdat “afgestudeerden een dikke nek krijgen en hun ouders niet meer willen kennen” (lees: blijf van mijn centen). Na jarenlang werken heeft Ex zulk enorme ervaring dat hij het werk doet van een ingenieur omdat de dingen die hij weet en kent niet onderwezen worden. Maar aangezien hij aan een openbare dienst werkt kan hij die functie niet officieel bekleden wegens gebrek aan diploma en dus ook de wedde niet krijgen. Maar, Ex kan niet zonder fouten schrijven en heeft daarom al enkele opmerkingen gehad wat belachelijk is omdat het kennen van de materie eigenlijk belangrijker is dan een “d” of een “t”. Dus om dit euvel te verhelpen heeft Ex nu een secretaris! De man is ingenieur en is te stom om in het gat van koe boe te roepen maar bekleedt de post en krijgt de wedde. Dus als je Ex wil spreken kom je bij de ingenieur terecht die je dan doorverbindt of die een briefje maakt dat Ex je moet terugbellen!