Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Antwerpen

mske is in een zéér rebelse bui. Maar ik mag dat hier nu nog niet vertellen. Ze zegt dat iedereen dan gaat denken dat ze een lastig vrouwmens is! Maar het wordt tijd dat lastige vrouwmensen hun gedacht eens gaan zeggen, dus zal ik dat straks eens aanhalen. Dan zal ik nu maar iets anders vertellen!
 
Gisteren was mske jarig. En alhoewel ze die datum normaal voor iedereen verzwijgt was die nu toch gekend geraakt. Vroeger bij moe thuis stond ze op haar verjaardag op en dan speelden ze het plaatje: “Ik weet dat jij vandaag verjaart” van Will Tura. Dan kreeg ze een kadootje, waar ze geen tijd voor had want ze moest naar school. En dat was het!
 
Zolang ze contact had met moe kwamen die bovendien elke verjaardag af om dan ellenlang te zagen en naar die stomme TV te zitten kijken.
 
Nu zit Zoneke in Spanje. Maar plots staat daar vorige week wééral een berichtje in haar agenda: “vrijhouden vanaf 16.00u”. En Zus belt op om te zeggen dat ze ’s avonds niet kan komen en dus een dag verlof heeft genomen zodat ze in de dag kunnen komen. Tof! Aangezien Zus, in zulk geval, normaal de dag nadien komt of in het weekend denkt mske nu dat het “ding-dat-ze-niet-mag-weten-maar-toch-weet” nogal zwaar op Zus’ maag ligt.
 
Dus zijn ze samen in het restaurantje in de stad hier iets gaan eten op de middag.
 
En toen vertelde Slow dat ze ’s avonds, nà wat hij gepland had, naar de voetbal gingen. Och ja, mske houdt niet zo van voetbal maar ze houdt wel van er naartoe te gaan omwille van de de voorafkes en de achterafkes. Vooraf had Slow een tochtje georganiseerd langsheen de plaatsen waarvan mske fotootjes had in haar foto-album en waar zij als klein kindje opstaat. Ze wist wel dat die fotootjes in Antwerpen “ergens” genomen waren maar ze wist bijlange na niet wààr juist. Ze houdt ervan om samen met Slow zo door de straten de dwalen. Omwille van dat dineetje ’s middags zijn ze dan ’s avonds maar gewoon een broodje gaan eten.
 
En wat stond er bij het voetbal op het scorebord?
 

msje,
een gelukkige verjaardag
van Slow!

En ondanks alles wat ze die dag al gegeten had, had ze Slow wel kunnen opeten!

Previous

Stoute kat

Next

Terug naar school

1 Comment

 1. 27-09-2003, 13:47:55
  Met een beetje vertraging…
  Toch nog een gelukkige verjaardag toegewenst!!!
  http://peachy.skynetblogs.be
  Eva

  —————————————————————————–

  28-09-2003, 01:02:00
  oep te laat
  ook van mij ,gefelisiteerd,en er weer een jaartje bij (hiphip hoera).liliwens

  liliwens

  —————————————————————————–

  02-10-2003, 10:14:59
  ook van mij
  nog ne heel gelukkige!
  En wat een romantische ‘geste’ van de slow

  Ikke
  risake@hotmail.com

  —————————————————————————–

  02-10-2003, 13:10:28
  Héhé … Risake is back in the house !
  Ja hé, vond ik ook. En ik heb hem dan ne keer goed vast gepakt in volle stadion zodat er waarschijnlijk een hele hoop gedacht hebben van “zie die twee kwieten nu eens doen” maar ze kennen mij toch niet. Voordeel van géén BV te zijn hé …

  ms

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén