In tegenstelling tot gisteren toen mske nogal loom achter haar pc zat te werken is ze nu uit bed gekomen als een veel te strak gespannen veer. Ik mag niet achter Mouche aanjagen of ze slaat met de vliegenvanger op het buro en zegt: “silencium, ik vertaal”. Ze is ook ambetant tegen de vliegen. Er zijn weken geen vliegen geweest en nu zwermen ze in hele drommen door de keuken en het buro.
 
De vorige eigenaars beweerden dat die van bij Buurboer kwamen maar daar gelooft mske nu eens niets meer van zie. Die vliegen zitten buiten in de hoek naast de keukendeur. Als mske dan buiten gaat en de vliegenhor opent komt er telkens een regiment tussen die hor en de keukendeur zitten en als ze terug naar binnen wil moet ze bijna de file doen want dan zijn die natuurlijk binnen.
 
Ze mept met de vliegenmepper dat de vliegen vallen als vliegen.
 
Ze vraagt zich af of waar ze de reden van die vliegen moet gaan zoeken.