Zoals gezegd: “Ik zou nu niet Karboenkel willen heten!” Hij is wel niet in de emmer terecht gekomen maar …

Toen Zoneke gisteren dat gevaarte binnenreed, slopen Mouche en Toke onmiddellijk het buro in en ik ging op de kast zitten. Maar Karboenkel wou zien wat zich in dat ding bevond en was al een keer door Slow teruggejaagd. Maar als Karboenkel iets in zijn bolleke heeft, dan zet hij door! Dus is hij sluipend over de stoelen onder de tafel tot achter Bollie geraakt en sprong met één sprong in de kinderwagen!

En toen hij dat woedend mske, die woedende Slow, die geschrokken Bollie en het versteende Zoneke zag, is hij als een pijl uit een boog, bang voor represailles, het buro in gevlucht! En mske zei: “rotbeest”!

En toen alles rustig werd kwam ik van de kast en ging even dag zeggen aan Bollie en Zoneke, die alletwee zo verbaasd waren dat ik zo sociaal geworden was.

En toen was het moment aangebroken, ik wou ook eens kennis maken met Amke. Ik begon bij de wielen, die roken nog naar nieuw en rubber. En toen ik verder wou gaan met mijn inspectie kwam er van daarboven een eigenaardig, bizar geluid! Zo doen mske en Slow niet en ik ben het dus maar afgebold! En ze zijn alle vier gelijk in de lach geschoten.

Tijdens het eten waren Zoneke en Bollie zo verbaasd dat ik zo lief geworden was, maar die weten niet dat ik normaal een stukje kip in mijn bakje krijg.

En toen maakte die koets wéér lawaai en mske zei: “Nu is ze wakker” sprong recht en ging kijken en Bollie zei: “Pak ze er maar uit hoor”.

Amaai wat was dat? Een heel klein stukske mens dat spartelde en smoelekes trok. Ik ben de kast op gespurt! En ze lachten wéér!

Maar deze morgen sprong Karboenkel op mskes schoot, zoals hij meestal doet en ze grabbelde hem bij zijn vel en zette hem héél hardhandig weg en zei: “rotbeest”.

En daarnet zette ze twee lege colaflessen op het buro en zei tegen Slow dat hij die moest laten staan, dat dat haar arsenaal was. mske is vastbesloten Karboenkel eens op het juiste pad te brengen … alhoewel hij momenteel op de dossiers ligt alsof hij een penneke van een cent gebroken heeft!