Vandaag wou mske niets anders doen dan van boven tot van onder het ganse huis in orde zetten. Dat houdt in dat ze dingen die nog niet waren uitgepakt, wegens plaatsgebrek, ging uitpakken. De tweede grote slaapkamer die momenteel wat als stapelruimte dienst doet, op orde zetten.

Maar gisteravond voelde ze zich echt niet super en is dan maar om 21.30 u gaan slapen. Deze morgen om half tien vroeg Slow of ze niet naar de bank moest. Dat is de klok rond. Ze had wel zó goed geslapen dat ze met twee dikke slaapogen rondliep maar ergens herinnert ze zich dat ze vannacht “problemen had”. Ze werd wakker maar was niet wakker en lag niet goed en toen ze zich wilde omdraaien ging dat niet, want de matras duwde omhoog en de dekens duwden naar onder en mske stak daar tussen. Dat deed zich drie maal voor.

Ze reden dus naar de bank, maar het was zo druk in de stad … zo druk dat de beenhouwer zo goed als uitverkocht was. Bovendien had de man een tent opgezet waar de bestellingen konden afgehaald worden. Slow en mske zijn dan maar in het naastgelegen dorp naar de beenhouwer geweest. Slow zei dat daar geen beenhouwer was maar een bakker. mske zette door en ze zijn toch maar gaan kijken … beenhouwer dus. Beter nog: goeie beenhouwer. En ondanks het feit dat dit de eerste keer was dat ze daar binnengingen, kregen ze nog een nieuwjaarsgeschenkje … een setje met een paar potjes kruiden.