Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Terug het water in

Zelfde riviertje als vorig waterverhaaltje, zelfde locatie, maar nu in de winter. Eerst even zeggen dat het riviertje bij hoogstand misschien een meter diep was maar normaal gezien maar enkele decimeters.

Ze gingen een vlot bouwen. En toen het ding dreef moesten ze daar allemaal zonder ongelukken op. Net toen de kleinste, die net zo oud was als Zus, er op sprong wiebelde dat ding en die kleine sukkelde het ijskoude water in. Dichtstbijzijnde huis: mske!

mske heeft die kleine onmiddellijk van die natte kleren ontdaan en die in een warm deken gerold en op de zetel gelegd. Terwijl zijn zus die zo oud was als Zoneke naar huis liep om droog goed.

Ondertussen had mske warme kippensoep klaar gemaakt en liet hen allemaal kippensoep drinken. Het zusje kwam terug, de deur was op slot, ondanks dat mama en haar vriend thuis waren. Dus trok mske het jongetje kleren aan van Zus en Zoneke.

Toen de avond viel, belde mske de mama op en kreeg als antwoord: “Als hij alleen in het water kan vallen, kan hij alleen naar huis komen ook”. mske slikte even en begreep ineens waarom het oudere zusje zo graag bij haar op de schoot kroop om even geknuffeld te worden.

Previous

Baas en baaske

Next

Match

1 Comment

  1. 08-01-2004, 22:31:35
    mensen
    Diep treurig!!!
    http://marian.skynetblogs.be
    marian

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén