Sedert haar romantische tijd wou mske naar Venetië en ze droomde over een huwelijksreis in één van de hotels in Venetië met het water onder haar raam. Ex zag dit niet zitten. Niet dus.

Jaren later zei mske dat ze voor haar 13 jaar getrouwd naar Parijs wou, haar 14 jaar getrouwd naar Londen en dan voor haar 15 jaar getrouwd naar Venetië. Ex zei “jaja” en ze gingen niet.

Toen mske 25 jaar getrouwd was en iedereen deed of zijn neus bloedde besloot ze geen feest te geven maar boekte een reis naar Londen. Ex had wat tegenkantingen, mske zette door. Ze heeft zich daar goed geamuseerd, maar toch moest Ex haar efkes doorsteken dat dat enkel was om haar plezier te doen dat hij daarheen ging. En mske zei dat, als dat écht was om haar plezier te doen, hij die opmerking niet gemaakt zou hebben.

Het jaar daarna echter kwam Bollie af met een geschenk voor mske en Ex. Een reis naar Venetië die ze in een boekje met kortingbon had gevonden en ze hadden met drie samengelegd.

Ex zei niets, zelfs niet wat hij dacht. En ze gingen. En Ex vond Venetië vuil en langer dan twee dagen kon je daar niets gaan doen en hij wou niet op dat water, mske wist dat hij niet tegen varen kon.

Toen mske op één van die brugjes stelde dat ze op een brug wou gekust worden, liep Ex gewoon door en zei dat er mensen liepen.

Bij een wandelingetje doorheen het stadje stonden ze plots op een ingesloten pleintje waar tafels en stoelen uitnodigend stonden onder de parasollekes en waar het water aan één zijde het plein afsloot. En ze gingen romantisch gezellig iets drinken. Een cola en een cola light graag!

En dit was zo gezellig en toen zei Ex de meest romantische volzin die je je kan bedenken. Hij zei: “Ze zouden hier wel eens hun muren mogen opnieuw bepleisteren”.

En nu wil mske terug naar Londen, naar Parijs en Venetië! Het zal waarschijnlijk dit jaar niet zijn, er zijn andere dingen die voorgaan maar als ze een stevigere wagen hebben, zal ze op een dag haar bagage in die wagen gooien, Slow onder haar arm pakken en weg wezen …