Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Alle brugskes in het leven

Het volgende verhaaltje begint ergens in Italië, Venetië meer bepaald, op een brug waar niet gekust mag worden.

mske vertelde het verhaal van die brug aan Slow, die zei: “weet je wat we doen?” En hij stelde voor dat ze op elk brugske dat ze tegenkwamen zouden kussen.

We zijn ondertussen meer dan zeven jaar later en ik kan niet garanderen dat er geen enkel brugske aan de aandacht is ontsnapt, maar toch, soms kan het gebeuren dat mske blijft staan, met haar voet op de bodem taptaptapt en als Slow omkijkt vraagt: “is dit geen brugske misschien” of dat Slow ineens mske bij de arm neemt “ahem” zegt en heel uitdrukkelijk naar beneden kijkt.

Dus, als je ooit op een klein brugske een madammeke met haar voet op de brug ziet taptaptappen is dat niet omdat ze het brugske niet betrouwt. Kijk dan maar eens goed verder of er geen grote man, met een grijns op zijn gezicht, op zijn stappen terugkeert.

Previous

Eikebah!

Next

Sjaans dat geld niet spreekt

14 Comments

 1. Wat een zeer lief verhaaltje. Zal daar op gaan letten! Wel druk, want hier in mijn stad zijn honderden bruggen!

 2. ms

  In sommige Nederlandse gebieden een wandelingetje gaan maken zou wel eens een daguitstap kunnen worden. Dat heb ik me gisteren gerealiseerd.

 3. Ahaaaaa! Ja ja…dat worden geen blaren op de voeten maar op de lippen als jullie hier zouden komen wandelen hahahahaa!
  Maar wel héél romantisch hehe!

 4. ms

  We zouden een paragraaf aan die ongeschreven overeenkomst kunnen hechten, zoals :

  §1001kissbis – in contradictie met de overeenkomst, op een datum lang geleden, gesloten tussen partijen, die voorziet dat partijen zich verbinden geen brug ongekust voorbij te lopen, besluiten wij dat voornoemde overeenkomst niet van kracht dient te zijn, aangezien een het overaanbod aan bruggen, op datum van … (in te vullen door partijen). Deze afwijking kwam tot stand teneinde een vlot verloop van de overloop van de bruggen te verzekeren.

 5. Hahahaa neeeeee…dat is flauw! Zóénen moeten jullie! hehe!

 6. ms

  Met alle plezier hoor ! Daar niet van, maar ik denk dan aan mogelijk gezelschap dat op ons moet wachten.

  Ik hoor die commentaren al : “oh nee ! Wéér een brug !

 7. Hahahaa…jaaa jullie zóúden het natuurlijk tot een kort klein zoentje kunnen beperken af en toe…er hoeft natuurlijk niet élke keer een volledige expeditie door elkaars mond van een half uurtje plaats te vinden hè!

 8. ms

  Als we gaan wandelen zijn we niet op expeditie hoor. Als we op expeditie gaan heb ik geen stapschoenen aan.

 9. Niet? goh…en dat zijn nog wel de leukste wandelingen!

 10. ms

  Dan komt een mens al eens op plaatsen zonder bruggetjes hé.

 11. Lief LIEF hééL LIEF is dat van dat poezelig voetje en die grote man … !SCHITTEREND … ! BRAVO !
  * en blijven brug-zoenen hé… *

 12. O wat jammer dat er hier niet zo heel veel bruggetjes zijn.Tellen die in tuintjes staan ook mee? Maar dan mag je wel niet te hard op dat bruggetje stampen hoor.-))

 13. ms

  In feite niet hé, wij overwegen hier die ingezakte kasseikes ook te vervangen door een waterpartijtje met zo een klein houten brugske. We zouden niet meer weggeraken …

 14. Reactie op reactie:

  SPANNEND … !
  Ik had zo veel geduld niet gehad zenne MS-ke. Ik had al lang een geuleke gegraven (van een paar cm diep ), plastiekje ingelegd, daar de tuinslang in laten lopen, en daarna een voetbankje over ‘onze waterloop’ gezet…En dan maar’ tappen ‘ met het voetje MS-KE … !
  Lijkt me ook heel leuk om het evenwicht daarop samen te bewaren … !

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén