Over die vraag over de kip of het ei, daar breekt mske haar hoofd niet over.

Wel over het konijn. Waarom stak het konijn de straat over? Waarom moest dat beest toch absoluut de straat over steken, recht tegen het wiel van de fiësta? Het was dood … van de slag en mske had het niet overreden. En ze remt altijd voor dieren, maar dan moeten die dieren ook wat voorzichtig zijn en de verkeersregels in acht nemen.

En een donker konijn dat van op zij komt, in een donker bos, in een donkere nacht, loopt zelfs nog niet eens in de koplampen van de wagen.

Vroeger stroopten ze met lichtbakken, maar mske is geen stroper, dat is dus geen excuus voor dat konijn. En mske verwijt dat aan dat konijn. mske houdt van dieren, maar dat konijn had niet het recht om zich zo maar dood te lopen tegen de wielen van haar fiësta.