Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het verhaaltje van het zeil

Toen, bij de storm van enkele weken terug, het zeil van Zus’ jeep waaide was er een scheur in van een 20-tal cm. Ze was zo toch nog tot op haar werk gesukkeld waar behulpzame mensen dat met duck-tape hadden geplakt.

Zus vroeg prijs aan zeilmakers en zocht uit waar eventueel een nieuw zeil kon bekomen worden, want het autootje is niet meer van de jongste.

Ze vond een firma die zulke zeilen aanbood voor 100 euro goedkoper dan de oorspronkelijke invoerders van de jeep. Nu ze dat vandaag wou gaan halen en dus gisteren ter bevestiging opbelde bleek:

 1. Dat die zeilen niet waren binnen gekomen;
 2. Dat die zeilen een vierkante vorm hebben, terwijl dat van Zus een afgeschuinde moest zijn en dat dus normaal gezien balken moesten geplaatst worden om die zeilen te kunnen aanbrengen.

Zus belde de plaatselijke verdeler van het merk van de auto op, die blijkbaar nog een afgeschuind model in stock had.

Dus nam Zus haar auto onder haar arm en stapte naar de garagist.

En ja, de man had nog een zeil liggen, maar toen hij het haalde bleek dat zalmroze te zijn. Zus vroeg hoelang ze moest wachten tot er zwarte binnen kwamen en jà … dat ging twee weken duren. Maar, zei de garagist, als ze dit roze exemplaar nam, dan deed hij de helft van de prijs. En Zus overwoog dat het vanachter toch een ruit was en dat er dus enkel de bovenzijde roze zou zijn en dat ze toch niet van de grootste was en de helft van de prijs is de helft van de prijs.

Ze nam het roze zeil en ze belde mske om dat te vertellen. Ze lag wel in een deuk van ’t lachen, want ze vond dat het dan eigenlijk beter rozeroze had geweest zoals de lijntjes op de deur, dan dat zalmroze … en mske zei dat het nog een geluk was dat het voor zo een klein poppemieke als Zus was en niet voor een baardig, mannelijk uitziend persoon.

Toen ze dit verhaal aan Slow vertelde, moest die natuurlijk Zus een mailtje sturen.

Subject: Extra voor in de auto

Een nieuw dak en nu ook een nieuw GSM-cover das dan assortie:-)))))

Het antwoord bleef niet uit:

Subject: Extra voor in de auto

Geweldig zenne, van uw familie moet ge het hebben he!!!! Tof, de man in de garage zei dat het mooi was, nu ken ik die zijn man zijn smaak niet, maar ik vind dat het nu juist een barbie auto is!!!!

Previous

Witsmoelkat

Next

Het spaghetti-arrest

2 Comments

 1. 21-02-2004, 16:05:07
  roze
  Toch weer eens wat anders en in combinatie met die GSM)

  marian

 2. ja leuk om te lezen.
  wij hebben ook nog speciaal leesvoer voor u.
  http://www.watersport4all.nl

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén