Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het ging een beetje waaien

Het zou stormen vannacht! Dat meldden de kranten gisteren en nog wat later toonden ze wat de storm in Schotland had aangericht. En juist die storm was onderweg naar onze Lage Landen.

mske is niet bang van storm. Ze denkt dat, als ze haar moeten hebben, ze dat toch doen, al was het met een zuchtje wind, maar toch zo een storm …

Vannacht heeft mske enkele keren wakker gelegen. Ze hoorde het niet stormen. Vanmorgen bleek alles stil en in orde te zijn. Heel wat anders dan eergisteren toen mske van de kapper terugkwam en heel wat anders dan gisteren toen Slow van de winkel terugkwam.

En daar gingen ze weer, de reageerders, die schamper zegden dat het bij hen niet stormde, niet waaide, schamper en denigrerend.

Weet je nog, met het drama van Pukkelpop? Al die reageerders die met het vingertje wezen omdat het voorspeld was? Stel dat ze toen wel alles hadden afgelast om het onweer dan met een sisser te zien aflopen.

Ach de mensen, het lijkt wel of ze niets anders meer kunnen dan met vingertjes wijzen als het fout gaan en schamperen als het niet fout gaat.

Het heeft niet gestormd en we zijn er niet kwaad om. Beter een verkeerde voorspelling dan de gevolgen van een juiste.

Previous

De versiering

Next

Het verhaal van Stoffel

6 Comments

 1. ik ben wakker geworden van… jaja, de stormwind. Die klonk soms als een enorme vrachtwagen die door de straat raasde(zoals ik denk dat dat zou klinken). Voorspelling dus toch juist!

 2. ms

  Aha! Hij heeft een afslag genomen voor hij bij ons was. Als het hier stormt lijkt het eerder op een vrachtwagen die tegen de gevel botst.

  Hopelijk geen schade?

 3. Hier was het vannacht vrij rustig ook..maar nu waait het alweer flink..en er viel net een hagelbui..terwijl de zon schijnt! heel apart! Maar ik vind dat je gelijk hebt: als alles erop wijst dat het erg kan worden, moesten ze gewoon maar waarschuwen..dan kan het alleen maar meevallen, maar ben je niet onvoorbereid.

 4. Dat is gesproken, zie

 5. Bij ons wel storm, en niet zo en klein beetje
  Ik had mijn kerstman en rendieren binnen gezet en maar goed ook

 6. Het stormde hier gisteren overdag en in de namiddag viel de wind en ben ik zelfs met de fiets weggeweest. Maar vannacht was het weer prijs.Dan hoor je de wind rond het huis en alles rammelt en ruttelt.Aan de kust hangt ook veel af van de getijden op zee!! Maar achteraf zitten “zagen” dat de voorspellingen niet juist waren dat vind ik te ver gaan.Er kunnen op die manier altijd opmerkingen gemaakt worden. Beter te veel waarschuwen dan te weinig. En niets is grilliger dan het weer . Je weet nooit op voorhand of de storm naar links of naar rechts zal uitdeinen,of plots gaat stoppen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén