Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Holklinkend met echo

Ooit had men het over een gebrek aan respect. Meestal werd dan bedoeld dat ze meer betaald wilden krijgen.

En zo kreeg het woord respect doorheen de jaren een holle bijklank en werd uiteindelijk een hol woord. Want wat bleek? Respect was gewoon te kopen.

Momenteel zijn ze aan een nieuwe uitholling begonnen. Telkens er iets gebeurt dat het gros van onze samenleving niet goedkeurt, lezen we in de gazet dat de directie, de gemeente, de instelling, … die er mee te maken krijgt er zich van distantieert.

Meestal zeggen ze dat dan in één zin met: “want dat strookt niet met de normen en waarden waar wij voor staan”.

Ik stel me daar vragen bij, vooral na het lezen van gebeurtenissen zoals in het bijgevoegd artikel1 en vraag me echt af of normen en waarden nu ook al holle begrippen zijn die mooi klinken om zichzelf vrij te pleiten, net zoals het water waarin Pilatus zijn handen wast.

____________________
1 Het Laatste Nieuws

Previous

Zjul

Next

Strak als een corset

14 Comments

  1. Eigenaardig. Welke ‘instantie’ besloot geen sanctie op te leggen?

  2. Hier word ik niet goed van. Dat het vaak misgaat in rusthuizen, dat weet ik wel zeker. Er loopt te veel ongeschoold, of slecht geschoold personeel rond. Ook personeel met lage normen en waarden. Dat heb ik ondervonden toen mijn moeder er was. Het zit me nog steeds helemaal niet goed en als ik dan dit lees pffff…

  3. Treurig, triest, en meer van dat. 😑

  4. Geen idee wat men tegenwoordig met “respect” bedoelt. Het zullen je ouders maar zijn in zo’n rusthuis.

  5. elsjeveth

    Het is wederom bewezen, niemand, ook kwetsbare bejaarden zijn niet veilig voor de alom tegenwoordige – we maken er een foto van – cultuur. Het zal je familielid of erger zelf maar zijn…

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén