Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Zetels

Slow kijkt voetbal en mske is moe, heel moe! Ze heeft vandaag dan ook een heleboel werk verzet en ze gaat boven in bed liggen lezen tot Slow komt. Normaal zou ze zich dan met een deken op de zetel installeren maar dat gaat niet want er is geen zetel.

En weet je waarom er geen zetel is? Wel, van mskes favoriete zetels was het leder versleten. Ja kijk, Zus en Zoneke waren daarin groot geworden en mske keek vanuit die zetel naar de koers onder haar deken. Maar omdat dat leder zo lelijk was, wou Ex andere zetels. mske vond dat zielig want ik was toen net een heel klein katje en ze vond het zo leuk spelen als ik onder de zetel zat en door haar deken naar haar uithaalde. Maar zoals zo dikwijls bleef Ex zagen en doorzagen tot mske toegaf en ik kon onder de andere zetels niet onder en mske kon zelfs niet languit in die zetels liggen en die rugleuning was te laag. Om kort te zijn, die zaten mske niet als gegoten.

Toen Ex weg was en Zus door de oude zetels zakte die ze nog van haar kot had meegenomen, gaf mske haar die andere zetels en gebruikte een paar rieten dingen die nog op de zolder stonden. Maar die zijn niet mee naar hier verhuisd.

mske dacht nieuwe zetels te kopen, na veel passen en zitten, maar pas als al de stofmakende werken hier gedaan waren. Maar nu past ze voor een zomer zonder zetels en dus denkt ze van goedkope dingen te kopen en later als al het stof uit den huize is, eens deftig rond te kijken.

Maar intussen trekt ze nu naar boven met haar boek onder haar arm en het is dan nog “Decamerone” van Boccaccio. Dat heeft ze ooit, lang geleden wel eens gelezen, maar omdat haar visie over zoveel dingen is veranderd wil ze eens weten wat ze nu van dat boek vindt.

Previous

Lever en varkensstaarten

Next

Bruul

1 Comment

 1. 10-03-2004, 01:00:39
  Decamerone
  Hup, die zien we de eerste tien dagen niet meer terug ….
  Wie zou er gewonnen hebben ?

  Koala 2
  koalatwee@hotmail.com

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén