Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het vroegere lezen

Eigenlijk stond ik er nooit bij stil als iemand het had over een boek lezen in een zetel of onder een fleece dekentje met een lekker drankje erbij.

Maar lezen deed ik -zo goed als- nooit in een zetel. Steeds zat ik op een stoel met het boek voor mij op de tafel. Eigenlijk dateert dat uit mijn jeugd. De zetel was uit den boze, in de zetel zitten -laat staan hangen- was iets voor luieriken.

Lezen deed ik dus, zoals gezegd, niet in een zetel maar aan de tafel … of stiekem in bed.

En toch moet er later een periode geweest zijn dat ik wél in de zetel plofte met een boek, al kan ik mij dat nu, met de beste wil van de wereld niet herinneren.

Nu lees ik, aan mijn laptop gezeten, het boek op de tafelrand rustend. Het drankje hoort er wel bij.

Previous

De verstrooide/verboden zone

Next

Een zilveren jubilee

44 Comments

 1. Als je maar leest, al is het staand.☻
  Wij lazen bijna allemaal zittend op een gewone stoel, de tafel was meestal voor de helft bezet door iemand die de krant las.

 2. Ongezond en ziekelijk las ik vroeger vooral in bed.

  Stille groet,

 3. Ja ik beken…in hang op de bank, of liggend in bed met een boek. Het laatste altijd met een dekentje ? enne..ben echt niet lui! Groetjes en veel leesplezier! Misschien heb ik nog wat leestips voor je. Check Sonja leest& schrijft via mijn wandelblog .

  • ms

   Ach mijn moeder vond lezen compleet tijdverlies. Had ze gekund, had ze het verboden.

   Ik bekijk je tips wel altijd, maar ik lees niet zo snel een boek uit als jij, denk ik.

 4. Ik lees in bed met Annabel boven op mij. Leuk en gezellig.

 5. Ik lees graag in de fauteuil of hangend op de bank of ‘s avonds in bed.

  • ms

   In bed lees ik ook wel van tijd tot tijd, maar in de zetel eigenlijk nooit.

  • Welke boeken lees jij??

   • ms

    Momenteel ben ik er eigenlijk in drie tegelijkertijd bezig. “De kleine vriend” van Donna Tartt gaat maar langzaam, “de Erfenis” van Keith Baker ben ik de proloog voorbij, maar toen vertrokken we op midweek en daar heb ik dan eens getest of ik het zie zitten om op een scherm te lezen en ben ik met “Hof van Assisen” van Louis van Dievel begonnen.

    • Deze titels ken ik nog niet. Haha, in drie boeken tegelijkertijd lukt mij dus niet. Ik hou het bij 1 boek, anders verwar ik de personages met elkaar ? . Op laptop lezen vind ik niks, ik lees op e-reader of gewoon boek.

   • Ik ben verknocht aan de boeken van de IJslandse schrijver arnaldur indridason, helaas is het de laatste tijd wat stil en komen er weinig of geen nieuwe boeken uit.
    Verder heb ik nu recent gelezen:
    -Esther Gerritsen – Roxy
    -Lieve Joris – Terug naar Neerpelt
    -‘De Pelikaan’ van Martin Michael Driessen
    -Lampje van …
    -De Zwavelgele hemel Zeer gevarieerd dus.
    Het is wel zo dat ik tegenwoordig na drie bladzijden in slaap val; het schiet niet echt op met mijn lezen deze dagen… Komt vast wel weer goed.

  • Heerlijk, ik ook! Vooral het laatste, soms tot laat in de nacht maar dat red ik nu niet meer, mijn slaappatroon is weer dik in orde!

 6. elsje

  Onderuit in mijn lees-zetel. Nog altijd de beste plek. Zomers in de zetel in de tuin. In bed ik zou het zo graag willen. Helaas het lukt me niet. Dan wordt ik wakker met het boek op mijn hoofd en de leesbril scheefgezakt op mijn neus.

  • ms

   Vroeger kon ik buiten in de zon op mijn buik op mijn armen gesteund lezen. k denk dat ik dan nu niet meer recht zou geraken.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén