Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Vogelkes

Er vliegen zwaluwen binnen en buiten in de aanbouw. Slow had al gezegd dat daar nesten zaten. Die vorige eigenaars hebben die aanbouw écht niet verzorgd. Dus hadden ze het venster er uit gehaald. Maar die zwaluwen zitten eigenlijk hoger, waar vroeger een duivenhok bleek te zijn. Daar is een halvemaanvormige doorgang maar de heren en dames zwaluwen verkiezen langs het venster te gaan en zo naar boven.

Vroeger in het Wat-was huis hadden ze alle zwaluwnesten vernietigd. En mske had eigenlijk altijd van die kunstnesten willen hangen om ze terug te lokken.

Binnenkort piept en sjilpt al dat jonk volk hier rond. En zeggen dat mske gepanikeerd heeft dat hier geen vogeltjes zouden zitten zoals in de Wat-was tuin. Tja, koningskes, wipstaartjes en de vinkskes zullen hier wel niet te vinden zijn.

Previous

En nu terug naar “normaal”

Next

Dodebroer

1 Comment

 1. 29-04-2004, 23:07:31
  zwaluwen
  wij hebben hier ook zwaluwen wonen; knap maar een smeerlapperij …

  lucky

  —————————————————————————–

  30-04-2004, 09:24:56
  **
  Ik heb gehoord dat plankskes er onder hangen een oplossing zou zijn.

  Maar als die op het oud duivenhok zitten, vind ik dat op zich al geen erg, als ik ze uit het eerste verdiep van de aanbouw moet houden.

  ms

  —————————————————————————–

  30-04-2004, 19:01:52
  Jawade
  Ik ben nu dus knap jaloers. Bij ons komen bijna geen vogels meer in de tijd. Omdat de jongedame naast de deur een nieuwe vriend heeft met twee grote honden, logeert haar kat bij ons in de tuin en dat heeft dus dramatische gevolgen gehad voor het aantal vogels in onze tuin. Gelukkig is die kat te traag om vogels te vangen maar ze komen helaas niet meer terug. Laat staan dat er zwaluwen in de buurt zouden zitten
  mvg (en en prettig weekend)

  Meriadoc

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén