Volgens ons hebben ons zwaluwen de huur opgezegd.

Door de stormen deze winter is het dakske van de aanbouw een beetje zigzag. Eigenlijk zijn er alleen een paar pannen verschoven, maar op een plaats waar we niet aan kunnen. En aangezien we toch naar de kroonlijst van voor moeten laten kijken, wilden mske en Slow ineens een dakwerker die pannen laten goed leggen.

Blijkbaar zint dat ons gevogelte niet en komen ze gewoon niet terug.

Och ja, misschien is het wel een oplossing voor die kamer die in de aanbouw zit. Die wilden ze ook recupereren, want de vorige eigenaars hadden daar het venster uitgehaald en die zwaluwen maakten hunnen entrée langs daar. mske had er haar hoofd al over gebroken hoe ze die vogels kon leren om door de zolderopening binnen te vliegen.

Misschien best eerst die vensteropening dichten en dan wegwijzerkes zetten naar die ingang onder het dak. En dan eventueel nog eens gaan kijken voor van die kunstnesten. Want nu lezen we vandaag dat de zwaluwen in de problemen komen door gebrek aan modder.

Het is me ook wat met die vogelkes met hun pitteleerkes aan!