Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Zwolmkes

Sedert de vernieuwingen aan het dak in september 2007 zijn de zwaluwennesten verdwenen. Het hout van het plafonneke van de aanbouw was rot en daar hingen die nesten tegen.

mske bedacht dat ze kunstnesten ging hangen maar aangezien die aanbouw uiteindelijk ooit eens in gebruik zal genomen worden, was het verkieslijk dat die niet meer op de vroegere plaats kwamen. Ook de halfboogvormige opening daarboven is eigenlijk niet aan te raden voor de zwaluwen.

Zodoende wou mske een dakgoot nabootsen waaronder die kunstnesten dan zouden hangen en die tegen de gevel bevestigen … maar … wie gaat op die hoge ladder kruipen? Wie gaat dat ganse ding tegen die gevel vastmaken? Nog eens over denken, dacht mske.

Maar nu zijn die beestjes al onderweg. En als ze hier aankomen moeten ze op zoek naar slaapgelegenheid. Poeh! mske is niet echt blij met de situatie.

En dan leest ze gisteren nog dat er veel zwaluwkes helemaal niet meer gaan terugkeren wat mske maar een heel triestig nieuwsbericht vond.

Previous

Knut

Next

Wespen

1 Comment

  1. Eerst en vooral wens ik je broer een gelukkige verjaardag .Geef jij hem maar de drie gebruikelijk zoenen!
    En wat Knutje betreft.Hij is een gezonde kanjer en hij heeft groot gelijk dat hij een lekker visje eet dat hij zomaar kan pakken.Dat doet een beer in de vrije natuur ook!
    Maar zwaluwen onder je dakgoot,zwijg me ervan.Wij hadden aan twee kanten onder de dakgoot ,jaar na jaar zwaluwnesten.Iedereen vond dat machtig enprachtig. Maar jaar na jaar werden die nesten alsmaar groter en kregen we zoveel poep op het venster,de vensterbank en het terras en het andere nest was aan de garage en daar lag het ook vol poep en het gebeurde al eens dat je er op je hoofd kreeg….Toen we de gevel opnieuw schilderden hebben we die nesten opgeruimd.In feite jammer maar het kon zo niet verder.Moesten ze opnieuw begonnen zijn dan hadden we ze laten doen,maar we zagen ze niet meer.Ik troostte me met de gedachte dat ik ze gezien had op de telfoondraden die naar een afgelegen boerderij liep hier niet ver vanons en dat ze daar wel hun nest zouden hebben!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén