Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Pensioensparen

En gisteren zag mske iets. Ze stond verbaasd alhoewel je hier van niets verbaasd moet staan. Ze las op het papier van haar pensioensparen: “Op het moment dat de pensioenspaarder 60 jaar is geworden, wordt de anticipatieve heffing (=eindbelasting) geïnd.”

Zouden die nu niet weten dat er op dat geld al eens belasting betaald is? Waar is de logica? Van het geld dat je overhoudt na belastingen, zorg je voor een zorgeloze ouwe dag zodat je dan van je pensioen kan genieten. Je geeft dat aan een bank in bewaring en als je ’t dan terugkrijgt dan gaat er weer een hap uit.

Zou het dan niet logischer zijn van het nu te houden?

Previous

Beschermd: Werkbij

Next

Een pipetteke bweuk

1 Comment

 1. 10-08-2004, 11:47:41
  pensioensparen
  niemand in de banken zegt dat de belastingen er dan nog een groot stuk van moeten hebben…
  Die worden oa betaald naargelang het aantal contracten dat ze kunnen afsluiten…
  vandaar dat ik daar niet aan begonnen ben maar een speciaal investeringsfonds heb gekocht…
  OK, ik loop risico dat als onze economie ineenstort of zo laag blijft voor 40 jaar dat ik niks heb (maar wat zou je dan aan dat geld gehad hebben – dan zou dat ook niks meer waard zijn)

  MAAR het leuke voordeel is dat :
  1. ik continu aan mijn geld kan als ik dat wil (uitstap kosten 5% 1e jaar, 4% 2e jaar…. na 5 jaar kost mij dat NIKS)
  2. ik een behoorlijke statischtische kans maak om MEER interest te hebben (aangezien de economie toch elke keer herstelt en beter wordt)
  3. de belastingen daar NIKS, NUL, NOPPES van krijgen…

  (maar dat zeggen ze op de bank niet want dan neemt niemand nog pensioensparen…)

  Puppy

  —————————————————————————–

  10-08-2004, 12:00:19
  Hm !
  Mijn boehouder had mij pensioensparen aangeraden omdat ik te weinig aftrekposts had.

  Door dat voorval van vorig jaar met dat huis heb ik dat pensioensparen laten overhevelen van de Wat was bank (die daar niks van gezegd had) naar de Wat is bank (die dat dus wél zegt). Ik bel de boekhouder. Die is natuurlijk op vakantie. Wat dachte nu !

  ms

  —————————————————————————–

  10-08-2004, 12:34:41
  Ondankbare!
  Wees blij dat de Staat niet ineens alles opeist! Oke, er moeten ooit nog wel successierechten betaald worden op wat er eventueel overblijft … maar dat is dan uw zorg niet meer. Ik bedoel maar: belast worden op spaargeld, waar halen ze het? En nog straffer: je krijgt nog een trap achterna omdat je het aangedurfd hebt te overlijden! Krankzinnig gewoon. Nu ja, er moet een social zekerheidssysteem in stand gehouden worden en ik rijd ook liever op een degelijk onderhouden en goed verlichte weg – om maar iets te noemen – en koken kost nu eenmaal geld.
  Maar moet er nu echt zó veel gekookt worden? Gemeenteraad annex schepencollege met de burgemeester op kop, op provinciaal niveau worden dat provincieraad, bestendige deputatie en provinciegouverneur. Natuurlijk volstaat dat nog bijlange niet voor een degelijk bestuur! U kan toch niet leven zonder Vlaams parlement of Vlaamse ministers? En dan heb je natuurlijk nog het nationale parlement en de nationale ministers. En dan zijn we er nog niet! Europees parlement en europese commissarissen die onze federale regering miljoenenboetes opleggen omdat ze in de zelf veroorzaakte chaos hun weg niet meer vinden en dus de europese regelgeving overtreden. Och, democratie heeft een prijs zullen we maar denken. En daarbij, al die mensen en hun adviseurs, tolken en wat daar nog allemaal komt bij kijken, die moeten toch ook hun bloeikes van kinderen te eten kunnen geven?
  Sparen? Als ik met één euro in mijn portefeuille kom te overlijden, dan is er dat één te veel! En let wel: ik ben ook niet zo opgevoed door mijn ouders. Dat waren nog weldenkende, begripvolle mensen die hun belastingen, taksen en wat dies meer zij met de glimlach betaalden. Maar een mens leert snel!

  lord blotbilski

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén