Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een kwestie van prioriteiten stellen

Nu zijn er twee dinges die ik kan vertellen: iets over de belastingen en iets over de trein. Maar omdat die van de trein er zelf nog niet uit zijn, zal ik maar met de belastingen beginnen zeker?

Goed, Slow en mske moesten belastingen betalen. Dat moet iedereen, behalve diegenen die terug moeten krijgen.

Slow en mske, als brave burgers, die doen dat, zij betalen. Ze wrijven in hun pollen en zeggen: “voilà, daar zijn we weer eens voor een jaar van af!”

Dat geloofde toch niet zeker? Vorige week viel er opnieuw een belastingbrief in de brievenbus. Slow en mske moeten nog eens belastingen betalen.

Slow zegt dat hij al gelezen had dat sommige mensen de inkomstenbelasting van twee jaar op één jaar tijd binnen krijgen.

En altijd als er zoiets te beleven valt, dan zijn Slow en mske natuurlijk van de partij hé, wat dacht je nu?

Wat las ons mske nu gisteren in de gazet? Awel die van financiën die zo rap kunnen werken dat ze twee jaar in één jaar kunnen berekenen, die gaan de belastingen later terug betalen aan de mensen aan wie ze moeten terug betalen. Dat is een besparingsmaatregel.

Ze zijn dus niet rapper geworden, ze zijn selectiever geworden. Slow en mske zitten gewoon in een voorrangspositie!

Previous

Ik ga op reis en ik neem mee …

Next

De treinen dan maar

5 Comments

 1. Da’s straf ! Had het ook gelezen in de krant, dat zij die terug gaan krijgen wat moeten wachten. Maar dat zij, die moeten betalen, er twee binnen het jaar hebben/zouden krijgen of hebben gekregen, wist ik niet! Ik vind dat dus maar niks,
  en blijkbaar ben ik niet de enige …

  * zucht *

 2. bea

  Zoals we hier zeggen: het is wat gescheten!

 3. Sloef goede avond…

  vasthouden aan de takken van de bomen ! Ze zijn volop aan het herzien ! Heb ene gehad van 2008 als ik me niet vergis en dat was ne goeie, want eerst hadden ze maar een stukske aanvaard van isolatie ( nieuwe ramen en deuren ) en nu schijnt er een veroordeling te zijn, omdat de broeders van liefde duizenden mensen in de zak hadden gezet en nu moeten bijbetalen ! Enfin…dat mag eens en enkele dagen later nen andere liefdesbrief om te betalen ! En inderdaad…zijn er bij sommigen twee brieven in één jaar toegekomen en nog iets…nog nen truuk van de foor ! Ik moet moet normaal mijn prée krijgen tussen den twintigste en den dertigste en gewoonlijk was dat op den achttiende en sedert geruime tijd wordt dat eender de vijfentwintigste en we zullen niet alleen zijn, en ja den intrest is niet zo aanlokkelijk, maar op die massa is dat toch altijd meegenomen en vele kleintjes maken een groot, zoals de banken nu oordelen ! Een beetje prutsen daar en daar is toch een sympathierk gebaar ! Fijne groetjes )pepino

 4. oei dat hebben we al eens meegemaakt. ‘k Hou mijn hart vast als het dit jaar opnieuw gebeurt.Die denken daar zeker dat ik een ezel heb die geld sch..t

 5. Dit soort dingen is bij ons allemaal zó anders geregeld dat ik er geen jota van begrijp van dit postje haha. Ik weet alleen wel dat je bij de Belastingdienst áltijd aan het kortste eind trekt..sowieso!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén