Deze morgen stond mske op en ze had redelijk erg de pest in. Maar aangezien ze deze week maar één keer gaan zwemmen waren omwille van de verkoudheid, hadden ze afgesproken deze voormiddag te gaan. En deze morgen had ze er eigenlijk de fut niet toe, maar ze wou dat niet zeggen. En toen ze in de auto zaten zei Slow dat hij er eigenlijk de fut niet toe had, maar toen waren ze toch onderweg en zijn ze toch maar gegaan.

In het bad was een bende mannen, die met hun zevenen eigenlijk het ganse bad monopoliseerden, wat een zeker risico inhield als je gewoon wou zwemmen.

De oudere dame, die al een paar keer door de onvoorzichtige rekels was gehinderd, keek dan telkens naar mske en gaf de indruk een gesprek te willen beginnen. Maar zoiets doen mskes met de pest in niet. Die doen of ze dat niet zien.

Toen die bende er uit ging en er plots meer plaats was heeft mske de pest verzopen.

Bovendien stond de coach van die bende onder de douche zijn edele delen te schrobben, daarna draaide hij zich om en deed de achterkant, hij draaide zich terug om en herbegon het ganse ritueel.

Toen hij dat voor de derde keer deed, zei Slow: “ik geloof niet dat hij dat aan het wassen is, ik geloof dat hij er de eelt aan het afschrapen is”.

En toen er een kleine van een jaar of twaalf met een zwemband bijna op de oudere dame sprong zei mske tot haar: “het is hier in de week wel rustiger hé?”