Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een dak met een gat

Soms rammelden stormen zo hard met ons oude huis dat Slow en mske in hun bed leken te wiegen. Soms knokten winden zo hard tegen de gevels dat mske ook het gevoel had dat het huis bewoog. Maar het huis hield stand.

Met die storm van vorige week maandag waren Slow en mske er niet. Ze waren die morgen vertrokken voor een ganse week.

“Durf je wedden dat deze keer …” zei mske.

Vorige maandag kwamen ze terug. Slow bukte zich toen de belbus de straat in reed. “Stop daarmee” zei mske. “Er liggen pannen los” zei Slow “een heel gat in het dak”.

“Wat gaan we nu doen?” vroeg Slow, maar omwille van andere dingen die waren gebeurd, stond mskes hoofd niet echt naar dakpannen en gaten in het dak.

Dinsdag morgen stond ze op en zei dat ze de verzekering zou bellen. “Maar neen” zei Slow “die pannen leg ik zelf wel goed … als er tenminste geen een naar beneden begint te rijzen en de straat op kiepert”. mske had er geen goed oog in.

Gisterennamiddag toog hij naar boven. Nu ja, hij kon die natuurlijk van op zolder terug leggen, ons dak is enkel ons dak en heeft nog geen onderdak. Na wat gestommel kwam hij terug. “Zo” zei hij “die liggen”. Er waren er enkel twee de hort op gegaan maar die liggen nu in de dakgoot. Hopelijk gaan ze daar nu geen verstopping veroorzaken. Hopelijk kunnen die daar nu efkes blijven liggen tot een windvrije dag en hopelijk passeert er hier dan net een lange ladder.

Previous

Arrogante wijven

Next

Weer voor vijf jaar gerust

4 Comments

  1. bea

    Ik hou ook altijd mijn hart vast als het zo hard waait (als het minder waait ook). Wind is geen favoriet van mij, dan nog liever regen
    Het zal er altijd om doen dat er iets gebeurd als je niet thuis bent, niet dat het er iets aan veranderd moest je er wel zijn maar toch…niet plezant om zoiets te zien bij thuiskomst.

  2. Oei.. dat zal een hoop energie kosten, zo’n enkel dak.. warmte trekt naar boven en kan er dan zó uit hè. Maar het voordeel ervan is dus dat je zelf van binnenuit je pannen terug kunt schuiven.. handig.
    Komen die bij jullie zomaar weleens voorbij.. lange ladders? hehe

  3. En hopelijk heeft het niet teveel binnen geregend, beter de verzekering toch bellen,we betalen er voor.

  4. Stormwind zoals we die de laatste tijd kennen maakt mij nerveus. En toen één tak van de krulwilg door de hevige wind zo hard tegen het dak aantikte was ik al blij dat er geen pannen geraakt waren. De andere dag heb ik die ene dikke tak laten afzagen. De rest van de boom wordt gesnoeid als er wat minder wind is.IK hoop voor jullie dat je de pannen vlug kunt vastleggne voor er weer zo’n storm komt aanwaaien.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén