En aangezien de rijkswacht toch een grote rol gespeeld heeft in mskes leven en aangezien dat die toch niet meer bestaat gaan we nu wat geheimen vertellen.

Indertijd hadden rijkswachters af en toe planton, wat inhield dat ze de ganse rijkswachters moesten kunnen optrommelen in geval van nood. En hoe werd dat geval van nood dan medegedeeld? Wel met een zender. Die zender had een elektrische draad die veel te kort was ofwel waren de rijkswachthuizen uitgerust met te weinig stopcontacten, maar in ieder stak die stekker in het stopcontact op de overloop en was die draad te kort om op de kamer van de rijkswachter te staan. Wat inhield dat in mskes geval, de ganse familie planton had.

Op een avond echter, nog voor slapenstijd, was er een dikkop die eens mee op verkenning mocht met een helikopter. En die kerel kon zijn tetteraar niet houden en zat zich daar zo idioot belangrijk te voelen en sprak dan ook zo in die radio. Tot het moment dat die helikopter over het Albertkanaal ging. En dan kreeg je op die zender een relaas als volgt:

En we vliegen over het Albertkanaal en we zien een boot op het Albertkanaal. Er staan verschillende auto’s geparkeerd op de kaaien, want we vliegen over het Albertkanaal.”

En het was om horendul van te worden. En dat is er ene geworden, want opeens kwam de reactie op de zender: “Valt er dan met uw kloten in hé gedomme!”

En dat, dat kan niks anders geweest zijn dan een rijkswachter.