Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De journalisten

We moeten het onder ogen zien. Er is te weinig nieuws en er zijn te veel journalisten.

Bij elk dopinggebruik volgt er een oeverloos gezwam over welles-nietes. Vanmorgen zegden ze dat Ben Berden het toegaf nog vóór de tegenexpertise. En toch komt er straks na het nieuws van 6 nog een verslag over. Kan dat niet volstaan met een simpele vermelding? In de stijl van: “goeie morgen, het nieuws. Onderdeel Doping: Ben Berden en hij bekent”.

We hebben er al genoeg zien passeren, waarom dan telkens opnieuw dat gezaag?

En dan een interview met een artsenteam dat in een ziekenhuis gaat helpen. Ze stellen de vraag of die mensen dat niet alleen aankunnen. Wat gaat die dokter daar op antwoorden? “Natuurlijk kunnen ze dat alleen aan?” Zouden ze niet beter al die journalisten naar huis halen en hetgeen ze daarmee besparen op buitenlandse reizen aan die dokters of die ziekenhuizen geven. Het is nog niet moeilijk genoeg dat er nog zo een bende pottekijkers moet staan zwammen over pietluttigheden.

Dat kan ook verteld worden zónder dat daar honderden journalisten moeten staan in de weg te lopen onder het mom van te filmen. Ze zouden beter hun handen uit hun mouwen en een pootje toe steken. Niet voor hun pree maar gewoon uit menselijkheid.

Previous

Bijten op een mossel

Next

Strijken

1 Comment

 1. 12-01-2005, 18:16:54
  de groten hoop van die journalisten….
  zou inderdaad beter iets anders gaan doen

  ward

  —————————————————————————–

  13-01-2005, 10:39:52
  Pardon ?
  De Waarheid nooit gelezen zekers ?
  http://dewaarheid.skynetblogs.be
  Reporter

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén