Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Schrijvens schrijven

Soms denk je echt dat ze denken met idioten te maken te hebben. Vandaag kwam er een schrijven van de advocaat. Advocaten sturen geen brieven, ze sturen schrijvens en wat voor belangrijk stond er in dat schrijven. Wel dat de betekening van Slow’s scheiding gebeurd was, maar dat wisten we zelf al van de betekenaars in kwestie maar ook dat tegenpartij geen antwoord had gegeven op zijn schrijven.

En ineens werd die hele rustige Slow boos! Maar dan echt boos! En hij zei: “ik ga daar op antwoorden dat tegenpartij zich nogal permitteert! Tegenpartij moet mij zoveel geld en tegenpartij wil dit en tegenpartij wil dat en als ik akkoord ga om er vanaf te geraken, vergewaardigt tegenpartij zich om niet te antwoorden. En omdat tegenpartij zich permitteert van niet te antwoorden moet ik een dure advocaat aanhouden die mij schrijvens aanrekent om te zeggen dat tegenpartij niet reageert. Weet je wat? Ik bedank meneer de advocaat voor bewezen diensten en zeg dat voor mij alles afgehandeld is en als tegenpartij nog wat moeilijk wil doen, kan tegenpartij zelf naar het gerecht stappen en dan moet tegenpartij zelf de gerechtskosten betalen waarvan ik haar de helft moet en die ik mij zal vergewaardigen van eveneens niet te betalen!”

En mske bekeek de stomende Slow die de keuken introk. Even later stapte mske ook de keuken in waar Slow iets stond te mishandelen in de kookpot. En toen ze later aan tafel zat en zijn vork niet wou blijven liggen zoals hij die legde, toen mepte hij met die vork net zoals mske met de muis kan meppen. En mske zei: “jong toch, seffes krijg je iets” en hij vroeg wat zij dan zou doen. En mske zei: “net wat jij gezegd hebt”. En Slow antwoordde: “als zij dat gerecht niet betaalt zal je eens zien hoe snel die hier gaan staan”. En mske vreest dat hij gelijk heeft, maar de ene dag na de andere. Eerst de volgende stap! Komaf maken met de man die hier in dit huis elke maand met de helft van Slow’s inkomen weg is … om schrijvens te sturen.

Previous

Vallende droom

Next

De muis die een rat was

1 Comment

  1. 17-02-2005, 16:00:18
    schrijven
    hebt ge ‘m geschreven dat ie bedankt is? zo ja, reken dan eens geld voor zo’n mooi schrijven……….

    Han

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén