Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Oh denneboom

Er zijn momenten in het leven waar niets er nog lijkt toe te doen behalve het essentiële.

Zodoende gooiden Slow en mske indertijd een hoop van wat ze toen als overtollige ballast beschouwden overboord. Bij die overbodige ballast was ook het kerstgerief. Domme prullaria die nooit konden goedmaken wat er was gebeurd.

Het eerste jaar dat we hier woonden was er zelfs geen eetplaats en was het behelpen met de tuinset.

Het jaar daarop vroeg Zoneke om tot bij hem te komen met Kerstmis. Dan moest baby Amke niet door de winterkou. Dat bleef zo de daaropvolgende jaren.

Vorig jaar besloot mske terug hier thuis kerst te vieren, maar daar staken die van de elektriek een stokske voor. Het ganse huis was een grote werf en de living was koud, ijskoud. Slow en mske hebben toen voor hun beidjes op kerstavond een dik stuk plasticfolie in de steunboog bevestigd en zijn op kerstdag naar Zoneke geweest.

Dit jaar gingen ze een week en een half voor kerst naar de sjacherbeurs in Hasselt en daar zag mske witte en rode kerstballen in een plastic zakske voor 1€. Wat verder stond een boomke. Nog altijd niks aan ’t handje. Pas achteraf in de auto begon ze er over en Slow zei: “als jij een kerstboom wil, dan zetten we er toch een”, waarop mske zei: “maar neen, ik wil niet absoluut, maar ik vroeg me af of jij er een wou”, waarop Slow zei: “als jij er een wil, dan wou ik er toch graag lichtjes in”, waarop mske zei: “als jij er graag een wil met lichtjes in, waarom zei je dat dan niet eerder”, waarop Slow zei: “ik wil er niet absoluut een, alleen als jij er een wil”.

Het resultaat is te raden! Halve week voor Kerstmis zijn ze op bomen- en ballen- en slinger- en lichtjesjacht geweest. De boom en de ballen en de slingers waren rap in de sjakosj. De lichtjes iets minder, want Slow wou gekleurde lichtjes.

En al had mske dan gezegd dat ze dan volgend jaar op tijd wel een andere gingen kopen als deze hen niet aanstond, veranderde ze tijdens het plaatsen van de boom van gedacht. Deze is mooi en zal blijven want mske is niet modegebonden en vertikt het om alle jaren wat anders te kopen omdat mensen die er beter van worden aangeven wat er in alle bomen moet hangen.

Previous

Omtert

Next

Wij samen

3 Comments

 1. Fijn dat je nu toch een kerstboom hebt! Dat brengt toch sfeer in huis en het voornaamste is dat je er zelf kunt van genieten.
  En dat welles en nietes spel ken ik ook. bv wat gaan we eten? Dit of dat? O ’t is om ’t even ,hetgeen jij het liefst wil. Neen zeg jij het maar …enz ….Tot er uiteindelijk toch iets uit de bus komt!

 2. TITEL: oh…rode knop
  deze week schoot mij deze nog ontbeantwoorde vraag van uwentwege voor de geest, reden was dat koenie via de bewuste knop naar de uitzending van ‘music for life’ zat te kijken…wel deze knop kan je enkel gebruiken bij digitale TV (belgacom, telenet),het is in feite een extra programma die nu met wellicht het eindejaar weer wat aandacht geniet om kassa’s te spijzen maar ridder kan stellen dat je met analoog niks mist (ps. als filmliefhebber hebben we reeds vele jaren prime, dus ook digitale TV)
  koenie kiplekker,zich excuserend voor het late antwoord,groet.

 3. Jurgen

  Beste Ms & Slow, ik wens jullie nog enkele gezellige en ontspannende eindejaarsdagen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén