Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het verhaal van de scheve kerstboom

De kerstboom bij mskes moeder was een kunstboomke, een kleintje. Jaar na jaar is dat boomke schever en schever gaan staan zodat mskes moeder het met rood lint aan de muur moest vast maken.

mske zelf zette zo goed als geen kerstboom. Of ze waren weg met die periode, of Machoechel hing meer in de boom dan wat anders. mske begon het ook zielig te vinden om een levende boom naar de filistijnen te helpen voor een maandje sfeer.

Toen ze naar hier verhuisde liet ze alle kerstspullen dan ook achter.

Tot ze, enkele jaren terug, de glinsterende kerstballen zag en uiteindelijk een kerstboom in huis haalde. Hij kwam van een rommelmarkt, een kunstboom dus. Hij was aan de kleine kant maar Slow en mske besloten toen al dat ze, in geval hij niet voldeed, het jaar daarop een andere zouden halen.

Hij heeft deze kerst ook nog meegemaakt, maar owee, hij stond lichtjes scheef. En de lichtjes gingen stuk.

Slow en mske hebben besloten dat er volgend jaar een nieuwe boom komt, een grotere maar wel een kunstboom. mske vindt het nog steeds zielig om een levende boom naar de filistijnen te helpen. De sfeer in huis zal er niet onder lijden.

Nu zette mske daarnet het boomke in de gang, klaar om mee naar de zolder te nemen en wat zag ze? Dat boomke stond niet scheef, dat stond mooi recht tegen de hoofdbaluster van de trap. En zodoende zit de mogelijkheid er in dat ze volgend jaar twee sets lichtjes kopen en dat de kleine kerstboom misschien in de gang mag blijven staan.

Alleen hoopt mske dan dat ik er niet de aap ga in uithangen.

Previous

Efkes de kindjes naar huis gebracht

Next

Uitstappen met een randje

5 Comments

 1. bea

  Ik geef de voorkeur aan een echte, ze worden er tenslotte speciaal voor gekweekt, maar omwille van mijn huisdier is het ook al twee jaar een plastiekgeval. De laatste kerst heeft ze die boom met rust gelaten, de kerst ervoor…ik wil daar zelfs niet meer aan denken (het monster). Katten hangen soms de aap uit, afwachten dus

 2. Sloef goede middag…

  hij stond dus niet scheef ! Wie dan wel ? Maar kom…hij kan nog dienen en rustig verder leven !
  Fijne groetjes )pepino

 3. ms

  Awel, hij staat/stond op zo een antiek (lees: oud) tafelke en mogelijk ligt daar de oorzaak, maar daar stond hij al de vorige jaren ook al op … zonder scheve toestanden.

 4. Een echte boom staat ook weleens scheef..dat is ‘z’n charme’ zeggen wij dan ( omdat we weer eens een zielig geval gekocht hadden haha)!

 5. Gettie

  Hier ten huize ook een kunstboom wegens dagen jeuk bij het versieren van een echte boom.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén