Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Op de dag na Sinterklaas

… en jawel, hij staat.

Alle twijfels en overwegingen ten spijt staat de kerstboom helemaal opgetut en niet enkel wat versiersels op schouwen en buffetten.

En mocht corona nu geen hoogtij vieren, ik zou durven binnenlopen in een Kringwinkel om te zien of er niks tof meer bij te halen viel.

En Luc? Die zocht zo een halve dag naar lichtjes. Er zijn lichtjes genoeg in de boom, in de kleine boom en in de mini boom, maar er zijn nog wel enkele dingen die ook wel een lichtje kunnen verdragen.

Zelfs ons kerstmenu voor twee werd gisteren al ten berde gebracht.

Ach ja, grote feesten vergen grote voorbereidingen. Ahem … Ahem …

In elk geval voorziet de stad Landen in elk van de dorpen een kerstboom1. Van de bewoners wordt verwacht dat ze die boom gaan opsmukken.

Wij zijn gisteravond nog even naar ons -nu nog kaal- exemplaar gaan kijken. Gelukkig hingen er lichtjes in. We hadden hem anders misschien niet gevonden.

Onze afgeschreven kerstverlichting zou kunnen dienen hebben, mocht ik nu nog weten of ze in dozen staat voor de rommelmarkt of dat we ze al naar de Kringwinkel brachten. Ach ja …

1 VRT NWS – url: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/11/06/landen-lanceert-hoopboomlanden-en-zet-kerstverlichting-vroeger

Previous

Zomaar wat en rap vanaf

Next

Op een avond zonder inspiratie …

11 Comments

 1. Hier ook al kerstversiering. We deden het met wat we nog hebben. Daar we verhuizen volgende zomer, wordt er niks meer extra gekocht.

  • ms

   Ik weet nog niet hoe het gaat aflopen. Naar de Kringwinkel zie ik me niet gaan.

   Kerstversiering is een groot woord voor wat ik er nog bij zou willen. Ik zou het eerder winterdecoratie noemen.

 2. Ook ik doe met wat er is, alleen een paar slingers er bij kopen.
  De inwoners zelf een boom versieren? Best een aardig idee, nou nog een paar grappenmakers. 😀

  • ms

   Ik vrees dat het niets wordt.

   Die boom staat ergens waar er -zo goed als- niemand zicht op heeft. Het is niet gemakkelijk om een goede plaats te vinden als je elektriciteit in de buurt moet hebben voor de lichtjes.

   Bovendien is het niet de bedoeling dat je daar met het gehele dorp gaat samenkomen.

   Ik zal wel merken als er versierd wordt maar dan moeten we of er voorbij rijden ofwel de tijd nemen om eens tot daar te gaan kijken.

 3. Hier nog geen kerstversiering. Annabel onze kat sloeg steeds de ballen uit de kerstboom. Eva ziet het wel zitten voor versiering. Dat laten wij aan haar over.

  • ms

   Machoechel, mijn eerste kattin, heeft heel wat glazen kerstballen in de vernieling gemept.

   Sloef bekeek die niet maar die had iets tegen de kerstrozen. Ik kocht die niet meer, blijkbaar zijn ze giftig voor katten.

 4. elsjeveth

  Hier staat hij ook met lichtjes en dingen die we gevonden hebben tijdens de ontspul weken van laatst. De boom staat buiten, binnen guirlande en kransen. Het geeft toch weer een warm gevoel ondanks dat we hier maar 3 mensen kunnen uitnodigen.

  • ms

   We kunnen niemand uitnodigen. Jawél: één persoon. Maar ik ga niet aan Zoneke vragen om zonder Querida te komen.

   • elsjeveth

    Nee dat zou te zot zijn. Wij gaan per dag maar uitnodigen. 2 kinderen per bezoek. De kleintjes tellen niet mee. Zo blijven we binnen de regels en ik in de keuken 🤪

 5. Zelf de slingers ophangen… kost dit jaar wel een keer extra zuchten. Eerlijk gezegd spoel ik de maand liever in zijn geheel door dit jaar. Maar zonder boom zou alles nóg treuriger voelen dus ook ik heb weer mijn best gedaan.

  • ms

   Er is niet echt verschil met andere jaren. We vieren meestal met ons twee, al komt Zoneke dan wel enkele dagen later langs om te vieren.

   Dat zal dit jaar ook niet gaan.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén