Het was schitterend weer, heel warm en zonnig. De boekhoudster, mouwveegster nr. 1, de favoriete van de sultan, waarvan een andere collega zei:”met haar geitenstem en haar gezicht om motocross op te rijden”, was opgetut als een pop. Wit doorzichtig zomerjurkske, met kanten ruches van onder er aan en aan de bretellekes ook.

En plots stapte ze naar beneden en ging in het stooklokaal water aftappen om de bloemekes water te geven. En ineens gaf die een door merg en been snijdende kres, gevolgd door:”ms kom helpen”.

En mske ging de trap af en daar stond de boekhoudster, kletsnat, haar witte kleed tegen haar geplakt als in een Miss Wet T-shirt wedstrijd, met de tap van de kraan in haar hand aan het proberen om die er terug in te krijgen terwijl de straal water er uit spoot. En ze gilde tegen mske: “probeer jij eens”.

mske, niet helemaal zot, was helemaal niet zinnens om in de buurt van de spuitende kraan te komen, maar ze draaide wel de hoofdkraan dicht en zei “sec”: “misschien kan je het nu eens proberen”.