Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Zes uur is zeven uur

Wat is er mis met Slow’s slapen? Momenteel niet echt veel meer, maar dat was wel dramatisch toen hij bij ons terecht kwam.

Slow kon namelijk even op de zetel zijn ogen dicht doen en er dan weer tegen aan gaan, maar dan ’s nachts niet slapen. mske heeft ooit geweten dat hij pas om 2u naar bed kwam en om 3u al terug op was. Dat was eigenlijk het moment waarop ze drastisch ingreep.

Hoe dat zo kwam? Slow werkte in een ploegensysteem en dus ook de nacht. Maar als hij dan thuis kwam, mocht hij niet slapen want dan moest hij eerst zorgen dat Boeke naar school geraakte en dan nog dit en dan nog dat aan huiselijke klusjes. Als hij gedurende de dag sliep kreeg hij controle telefoontjes om te zeggen wat een gemakkelijk leven hij toch had, altijd op zijn gat in die heftruck en dan in de dag nog slapen. Het mens was waarschijnlijk niet goed snik, maar in elk geval ging Slow’s slaappatroon volledig naar de knoppen.

En toen na die ene nacht speelde mske op en zei dat het zo niet verder kon, dat hij zowel als zij hun nachtrust nodig hadden.

En ze spraken af. Ze gingen zo laat mogelijk slapen maar Slow moest tot ’s morgens blijven liggen en in de dag proberen wakker te blijven. En mske stopte hem ’s avonds in een warm badje zodat hij zou ontspannen, de zenuwpees. En stilaan begon dat vruchten af te werpen. Slow kon uiteindelijk vijf uur na mekaar slapen. Toen mske last kreeg van “het ding” en langer moest blijven liggen stond Slow rond 5à6 uur op.

Toen ze na “het ding” de zaken weer op de rails wilde hebben moest dat uur natuurlijk opnieuw bezien worden en ze spraken af dat mske niet langer dan 7u ging blijven liggen, op voorwaarde dat Slow er niet voor 7u uitging.

En zo gebeurt het. Er zijn dagen dat hij rond 6u mompelt -in de hoop dat ze het niet hoort- dat hij gaat opstaan en dan zegt mske: “oogskes dicht” en dan antwoordt hij dat ze dicht zijn en dan zegt mske: “mondje ook dicht”. Onnozel spelleke, maar meestal valt hij weer in slaap.

Maar vanmorgen hé, had hij een verduveld aardig excuseke om toch maar dat uurke te pikken. Het wàs verdorie 7u.

Previous

Appelflauwte

Next

Laken

1 Comment

 1. 26-03-2006, 12:23:30
  ^^^
  amaiiiii…. ik word er moe van…..

  prachtige blog heb je )))
  nu herinner ik mij weer dat ik reeds eerder op bezoek kwam…. ik heb toen iets gezegd over jouw kleurkes. Ik vind ze nog steeds PRACHTIG!!!!!

  http://talleke.skynetblogs.be
  Talleke

  —————————————————————————–

  26-03-2006, 12:59:56
  ***
  Hihihi….ja hij had wel gelijk hé!
  Maar ik heb me toen toch nog eens omgedraaid!

  Je hebt trouwens mijn nieuwe plekje al ontdekt zie ik!
  Fijne zondag nog!
  http://sweetly.skynetblogs.be
  lievekeh

  —————————————————————————–

  26-03-2006, 13:03:28
  ***
  fijne zondag!
  groetjes….scottie

  scottie

  —————————————————————————–

  26-03-2006, 13:07:36
  Aha !
  Maar dat staat met de griffel op de lei zenne ! Bij het winteruur wordt dat uur in rekening gebracht !

  Zeg dat ik dat gezegd heb !


  http://mauwmauw.skynetblogs.be
  ms

  —————————————————————————–

  26-03-2006, 18:02:11
  deruit-derin
  ja voor mijn diertjes moet ik toch op een ochtendfris uur het bed uit,ook in het weekend, dan blijft line nog wat doorsoezen en soms gebeurt het dat ze er nog in ligt als mijn ochtendwerk er op zit, geen probleem,kruip ik er gewoon terug bij, ze heeft dan zo lekker ‘bedwarm’,zalig….
  zondagse groeten.
  http://ridder-van-de-lach.skynetblogs.be
  ridder

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén