Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het gaat niet langer op de kakkewalk

Zó gaat het niet langer. Zo gaat het helemaal niet langer.

Als alles goed zou kunnen gaan, wordt dat gesaboteerd door enkele hoe-moet-je-die-nu-noemens.

Toen er weinig werk was en rekeningen voor twee huishoudens moesten betaald worden, moest mske rekenen om de eindjes aan mekaar te knopen. Zo ging het niet langer. Nu is er zo veel werk. En nog moeten ze rekenen om er te komen want ondanks een betaling twee weken terug en die van vorige week, blijft het nog binnen te komen sommeke op het papierke enorm hoog.

Dat ze hier dan nog geen moment gerust gelaten worden, Mr. Sloddermans mailt maar en belt maar, dat maakt dat mske zich niet bepaald ontspannen voelt.

mske wil een badkamer, dat is haar stokpaardje nummer één. Uit bed komen en onmiddellijk de douche onder … zalig.

Maar ook na vier jaar geen vakantie, zou mske nu eigenlijk wel vakantie willen, maar dat kan niet, zolang die druk zo hoog blijft zou ze zich toch niet kunnen ontspannen en constant gewetensbezwaren hebben wegens de verloren tijd. Als ze dan leest dat er mensen zijn, die deze zomer op vakantie gingen en nu al terug nood hebben aan vakantie, dan hoopt ze echt dat die mensen nooit in een situatie als deze hier terecht komen.

En dan komen die andere zaken er nog bij. Dat lijk dat niet dood wil blijven, dat had maanden geleden al opgelost kunnen zijn als die ene hoe-moet-je-die-nu-noemen niet zo een ergerlijk mens was geweest.

Het vogelboske komt ook nog ergens rond de 18de. En dat is iets wat mske wel graag heeft, alleen moeten die boomkes ook geplant worden.

Terwijl we dan toch bezig zijn … de plaats waar de auto staat, die zou ook moeten afgewerkt worden. Het is daar net een kakkewalk.

Het gaat dus zo niet langer. mske heeft Mr. Sloddermans al verboden nog op Slow’s gsm te bellen. Hoe lang hij dat gaat volhouden … Maar die telefoons op alle uren van de dag en zowel ’s zaterdags en ’s zondags … Maar morgen krijgt de dikke klant nog maar eens een telefoontje. Wij willen namelijk centen zien.

En dan is mske boos op mske. Omdat ze onder de middag soms gaat siësten, omdat ze ’s avonds een uurke naar TV gaat kijken, omdat ze na het werk voor de dikke klant geen koerazie meer heeft om door te vlassen aan die dossiers. En dan wordt mske weer boos op mske omdat ze zich dan afvraagt waarom ze daarom boos op zichzelf moet zijn. Er blijft geen moment ontspanning over en nog is het niet genoeg. Zo gaat het dus niet langer.

Previous

May the force be with you

Next

Hij heet Piet … van Pietje Secuur

1 Comment

 1. 05-11-2006, 09:42:48
  ja
  typisch vrouwelijk, denk ik, altijd maar doorgaan en schumdig voelen over een kwartiertje rust.
  Wij zeggen ook ne kakkewalk, gaat er hier ook niet uit!
  http://beesken.skynetblogs.be
  Beesken

  —————————————————————————–

  05-11-2006, 09:48:20

  ne kakkewalk ken ik ook.
  Ik hoop
  dat je nu centjes ziet!
  Voor dat ander nieuw ‘gebied’.
  Zij die nooit genoeg hebben…
  weten niet
  hoe sommigen moeten sparen,
  om ergens te komen!!
  doeiie
  http://zonneklopper.skynetblogs.be
  KATHY

  —————————————————————————–

  05-11-2006, 10:41:12

  ne kakkewalk is mij onbekend omdat ik uit een “deftige” streek kom denk ik, héhé. Die gevoelens van mske zijn heel herkenbaar….altijd dat schuldgevoel, te denken dat ge te weinig doet….en ’t is verdikke niet nodig hé, iedereen heeft recht op ontspanning, zelfs een rekkerke (elastiekske): als die steeds gespannen staat springt die op den duur en dan ist nog juist goed voor de vuilbak.
  http://dingskeisdebeste.skynetblogs.be
  dingske

  —————————————————————————–

  05-11-2006, 11:05:46
  Doorbijten
  Doorbijten, Mske, met jouw wilskracht zal je er zeker komen. Ik duim voor je mee dat het niet lang meer zal duren eer je de tijd krijgt om eens echt te ontspannen zonder schuldgevoel en de kans krijgt om een paar items van je wenslijstje te doorstrepen. Hou de moed erin !
  http://g-man.skynetblogs.be
  Jurgen

  —————————————————————————–

  05-11-2006, 14:33:09
  =^..^=
  en ’t is nog maar 1 nov geweest, dat lijk hoort eigenlijk onder de grond hé

  )

  http://talleke.skynetblogs.be
  Talleke

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén