Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een posteke over lampekes en pollekes

De ganse morgen verlummeld. Eigenaardig, het zal nu ver een jaar zijn dat Slow en mske elke morgen vertrokken. Is het nu daardoor dat ze hun draai zo niet direct vinden … In elk geval, mske wou een slagske doorgeven aan de dossiers en behalve het standaardformulier invullen heeft ze er nog niks aan gedaan.

Slow ging de lamp van de Citroën vervangen en terwijl hij daarmee bezig was, sprong de andere ook. Bovendien liet hij het lampeke vallen en moest mske ter hulp roepen. Dat is het voordeel van kleine pollekes, die kunnen in smalle spleetjes ook nog door. Uiteindelijk heeft mske dat lampeke dan maar ineens vervangen ook. Straks kan Slow speciaal achter een lampeke rijden voor het tweede licht, maar hij gaat er een paar in reserve meebrengen.

Zie nu, nu hebben we toch wel veel verkleinwoordjes gebruikt, waar we meestal een hekel aan hebben, maar tegen Slow zijn grote handen, moeten we wel degelijk over lampekes en pollekes spreken.

Previous

Zo is ie er – zo is ie er niet

Next

Wiet van Broeckhoven

1 Comment

 1. 10-11-2006, 12:20:53

  en ik heb hier stillekes komen leeskes doen,
  en dat alles nu eens volgens wens mag verlopen.
  pollekes en centekes of niet,
  doeiie
  http://zonneklopper.skynetblogs.be
  KATHY

  —————————————————————————–

  10-11-2006, 13:57:11
  )))
  en nu schiet er mij een spreuk te binnen: wie het kleine niet eert is het grote niet weerd……waar slaat dat nu op??? Maar ’t schoot mij te binnen.
  saluukes
  http://dingskeisdebeste.skynetblogs.be
  dingske

  —————————————————————————–

  10-11-2006, 16:13:11
  =^..^=
  hummm, ik betrap mij daar ook soms op, op die verkleinwoordekes en ik vind dat nochtans zelf zo “kindjesachtig”….

  http://talleke.skynetblogs.be
  Talleke

  —————————————————————————–

  11-11-2006, 22:03:43
  Lampen
  en hun levensduur, vaak zijn die van alle lampen even lang, dat wil zeggen dat als de éne ermee ophoudt, de andere niet lang laat wachten.
  met autolampen is het zo dat als er één stuk gaat, vervang ik ze allebei. al is het maar omdat die éne motoragent hier ter stede geen excuses aanvaardt.

  Han

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén