Gisterenavond dus. Geen zin meer in werken en Slow had al komen vragen of mske mee op de zetel ging hangen. Er was niks op TV, dus ging mske efkes rommelen in de schuif met de video’s van vroeger. Eigenlijk zocht ze “Opportunity knocks” maar ineens was er de film zonder naam op. Ze trok hem er uit en er zat een papiertje in: “Thunderheart”. Voor diegenen die goed kunnen onthouden … Thunderheart is een film die mske wil kopen op DVD. Gisteren dacht ze dan terug aan de opname van die video. En ze herinnerde zich dat die cassette niet te bekijken was. Een brede band sneeuw liep indertijd over de volledige breedte en in het midden van de film. Toch stak ze Slow de cassette toe en zei: “wil je toch eens proberen?”

De film speelde klaar en duidelijk. Alleen was er een fout in het geluid. Het leek of er iemand met een boorhamer bezig was, niet naast de deur, maar verderaf, ruw geschat een tiental huizen. Maar mske was echt gebrand om Thunderheart nog eens te zien en zette zich. Ze genoot er van. De personages spraken luid genoeg om de drilhamer te negeren en na een pooske hoorde mske die zelfs niet meer. Zelfs Slow zat relatief stil.

En ondanks mske het einde kende, deed het haar terug iets. De cassette wordt nog bij gehouden tot ze de DVD eens tegen komen.