Hoe heeft mske zich nu eigenlijk verbrand? Stom, heel stom.

mske heeft zo een oude koperen petroleumlamp van haar ene grootmoeder en ooit ging dat glas stuk door toedoen van Ex. Dat had toen zoveel lawaai gemaakt en uiteindelijk, na veel en lang zoeken had Ex toch nog een glas gevonden.

Nu was dat koper dof en Slow en mske waren in de living bezig toen mske ineens de Leuvense stoof, maar ook dat koper van die lamp wou kuisen. Zegt Slow: “ik zou die willen laten branden”. Hij gaat speciaal om lampolie maar krijgt die lamp niet aan de praat. Nu staan hier ook nog enkele oude stallantaarns, die wel nog branden en mske bedacht dat ze ooit die petroleumlamp al hadden getest en dat dat toen ook niet gelukt was.

Maar Slow was druk doende en mske wou helpen. En ze draait die wiek wat verder uit, steekt die aan en zet het glas er op. Die vlam begint te walmen en mske krijgt schrik dat dat glas gaat springen en ze neemt dat er terug af. Dat was gloeiend heet, maar ze liet dat niet laten vallen … neen, zenne, ze heeft dat mooi neergelegd en had alle tien haar vingers verbrand.