Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De Nutri-Score

Ondanks dat ik al snel geen melk meer mocht drinken en later helemaal geen melk lustte, integendeel, ik zou ervan braken, was mijn moeder er altijd als de kippen bij om me ertoe te verplichten.

Later ving ze bot, toen ik al wat ouder was en zij tegen de dokter haar beklag deed, waarop de dokter vertelde dat een schel kaas al net zo goed was. Natuurlijk vond mijn moeder dat de dokter er geen verstand van had.

Lustte ik geen melk, ik was zot van kaas: smeerkaas, Franse kazen, alle kaas, …

Kaas is gezond, kaas zorgt voor de nodige calcium voor je tanden en wat weet ik allemaal nog. Dat werd ons indertijd voorgehouden.

Kan je geloven dat ik geschokt was toen ik laatst de Nutri-Score1 zag die ze op kaas bevestigen? Zo goed blijkt het dan toch niet te zijn. De voorlaagste score? Echt?

Maar weet je wat? Ze kunnen zeggen wat ze willen. Als ik zin heb in kaas, dan eet ik toch kaas zeker.

1 Nutri-Score

Previous

Jeanine

Next

Ik kan nog vallen …

11 Comments

 1. Zolang je niet enkel op kaas leeft, mag je gerust verder genieten van kaas. Groeten van nog een kaasliefhebber’

  • ms

   Wel, dat is het juist met die nutri-score. Mensen gaan misschien té eenzijdig gaan eten als ze zich daarop baseren.

 2. Alle voedsel heeft zijn goede en slechte kanten wat betreft “gezond”. Ik eet van alles wat. Een mens kan niet van water alleen leven.

  • ms

   Ik doe gewoon verder zoals ik bezig ben. Ik voel me topfit en ik denk dat, mocht ik mijn manier van eten omgooien, de juiste balans juist gaat doorslaan.

 3. Kaas, jammie, altijd en overal. En alle soorten, voor zover ik die ken.
  Dat het laag scoort was me niet bekend. Wel weet ik nog dat mijn moeder waarschuwde voor een teveel, je zou er wormen van kunnen krijgen.
  We aten meestal Edammer, misschien werd in de jaren ’50 de hygiene nog niet voldoende in acht genomen? Ik raad maar wat.

  • ms

   Alle kaas, inderdaad. Ook ne stinkkeis is niet te versmaden.

   Van wormen hoorde ik nooit, wel de raad kaas te eten na inname van antibiotica “voor het herstel van de darmflora”.

 4. elsje

  ze maken mij niet meer gek met die fratsen. hele volksstammen groot geworden door het eten van kaas. Overigens ook met het drinken van een goed glas wijn…

 5. Heb je nog geen kaas gespot met een B of zo?

  • ms

   Neen, maar ik kijk nooit bij de light-versies. Misschien liggen er daar wel tussen. Maar die wil ik niet omdat ik vind dat die rubberachtig smaken.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén