Ooit, heel lang geleden kreeg mske een viewmaster van tante Jeanne. Daar waren kaartjes bij van Bambi, van Donald met Chip en Dale en nog zo wat zaken in die stijl.

Later kwamen er nog bij. Allemaal over Lourdes … en nog zo wat zaken in die stijl. Die kwamen van moe.

Va ging haar daar eens een kofferke voor maken en hij sloeg een kistje ineen. Het is nooit geschilderd geraakt en heeft geen slot.

Logisch gezien moet die viewmaster hier nog ergens staan. Als mske er aan denkt gaat ze die eens afhalen en bij in Amke’s schuif zetten … zonder bak.

Hier zaten we toen ik het wou posten om 15.20u zoiets en toen zei mske dat ze hem straks direct ging gaan halen. Daarmee bedoelde ze na het werk. Want ze bedacht nog dat er misschien wel een tweede in dat bakske kon zitten. Er stond haar daar vaag iets van voor.

En ze is hem gaan halen, en jawel, er waren er twee, maar die ene was geen viewmaster, maar iets dat stereoscope heet, en daar moeten rechthoekige kaarten in.

mske denkt dat ze die eens later gekregen heeft van iemand die er toch niks kon mee doen. Ze moet toen al lang getrouwd geweest zijn en Zus en Zoneke waren er al. Waarom ze het ding gehouden heeft weet ze niet, want er zitten toch geen kaarten bij.

Die ene van Lourdes is wel een hele mooie, maar die heeft dan meer met de Pyreneeën te maken.

Ze gaat alles gewoon in het bakje laten en Amke er zo laten naar kijken. Maar diegene die er laatst naar gekeken heeft, had ze wel terug op orde mogen steken.