Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Afwerking na 60 jaar

Lang geleden, maar dan ook heel lang geleden, kreeg ik van mijn tante een viewmaster, maar daar ga ik het niet weer over hebben. Die is al een poos geleden verkocht op de rommelmarkt.

Maar ik ga het wel hebben over het kistje, het kistje dat ik in het vorig log vermeldde als:

Va ging haar daar eens een kofferke voor maken en hij sloeg een kistje ineen. Het is nooit geschilderd geraakt en heeft geen slot.

Dat kistje heb ik nog, nog steeds ongeschilderd en nog steeds zonder slot. Laat nu toch dat kistje perfect zijn voor het opbergen van het houten bakgerief -behalve de deegroller dan, die kan er niet in- en laat hier nu eens -al jaren- een ongeopende pot vernis staan … wat denkt een logisch denkend mens dan? Juist.

Even speelde ik met de gedachte om het te verven, je weet wel, lakverfje er op, mooi retromotiefje … even, héél even. Want, zie je, ik ben een stuntel als het op knutselen aankomt. Ramen en deuren en kasten een laag verf geven is geen probleem, dat kan ik als de beste, maar een motiefje?

Als je weet dat ik er in de lagere school zelf in slaagde om een spatwerk te laten mislukken … dat wil iets zeggen, toch.

Vernissen dus, absoluut vernissen! Op naar de doe-het-zelfzaak om een borstel en de witte geest.

Previous

Dat het niet altijd goed gaat …

Next

Een kerstperioderijm

9 Comments

 1. Succes ermee! Dat moet lukken.

  • ms

   Daar ben ik nogal zeker van, als die pot vernis niet verduurd is.

   Alleen jammer dat de deegrol er niet bij kan, die blijft dan maar los.

 2. Een mooi kistje, netjes gemaakt zo te zien. Dat zou ik ook alleen bij vernis houden.
  Een kistje erbij voor de deegroller? 😉

 3. Beugeltje bovenop of opzij eraan schroeven waar de roller in past? 😁

 4. Vernissen vind ik een goed idee. Dan blijft het zijn originele kleur min of meer behouden. Succes hiermee.

  • ms

   Eerst nog de goesting vinden om naar de doe-het-zelfzaak te gaan.

   Het is wel handig dat we kunnen bestellen en afhalen.

 5. elsjeveth

  Een viewmaster … dat roept nog eens herinneringen op. De correspondentievriendin van mijn moeder (uit de USA) stuurde ons zusjes altijd een mooi cadeau rond de kerst. Ooit ontvingen we een Viewmaster met toebehoren. Wat een feest was dat.
  Overigens succes met het kistje en het vernissen. Gaat je zeker lukken,.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén