Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Sadistische trekjes

Als mske er bij stil staat en efkes denkt aan haar eerste leerjaar, dan bedenkt ze dat er in die tijd toch ook mensen rondliepen met een rare kronkel in hun hoofd. En dan nog les gaven ook. Misschien hoorde dat toen tot de verplichte leerstof, al kan mske zich niet indenken dat dat zo zou geweest kunnen zijn. En als het nog voorwaardelijker had gekund, dan had ik het nog voorwaardelijker geschreven.

In het eerste leerjaar kregen ze namelijk godsdienst. Het leven van Christus en zo rond deze tijd van het jaar moet het geweest zijn, dat ze het had over het lijden en dood. Vooral de ondervraging van Christus hield haar wel enkele uurkes zoet. Ze was geen non, maar een ouwjuffrouw.

En wat mochten de kindjes dan in hun schrift … oh ja, dat is juist ook nog … die schriftjes die hadden een schrijfblad, afgewisseld met een tekenblad. Ik zei dus: en wat mochten de kindjes dan in hun schrift tekenen?

Bij al die gruwelverhalen die ze vertelde? Een doornenkroon vol bloed. Een geselkolom vol bloed, die ze natuurlijk tot in de puntjes had beschreven, alsof ze er zelf bij was geweest. En de zweep niet te vergeten, mét pinnen!

Kinderen van zes!

Volgens mske van nu moet dat mens toch een sadistische inslag gehad hebben!


Dit is niet de onderwijzeres in kwestie.

Previous

Wiet van Broeckhoven

Next

Akke!

1 Comment

 1. 20-03-2007, 17:21:55
  sloef
  tussen de planningen door he.
  gelezen de oorlogsvertellingen langs verbrande tongen.
  het volk dat daar gapende is, tss mensen die de pot opkunnen?
  tel die het niet doen, en sadistische nonnen.tis me weer wat geweest na die dikke klant he!
  doeiie
  http://zonneklopper.skynetblogs.be
  Kathy

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén