Toen mske deze week, na lange tijd, problemen had met haar maag met het bijhorende zeurende hoofd, had ze kunnen vermoeden dat het ding er zat aan te komen. Soms is mske nogal gevoelig aan stress of vermoeidheid en/of nog een paar ander dingskes en dan kan ze opstaan met een knots van een koortsblaas.

“Zovirax” roept dan de ganse goegemeente, maar bij mske helpt dat niet. Het enige dat dan wat soelaas brengt is een Spaanse zalf die haar ooit werd gegeven door een Spaanse dokter. Ieder jaar kocht ze de zalf, maar sedert ze niet meer ging, had ze die laatste tube zelfs nog gebruikt als die al af was. Vorig jaar september heeft Zoneke dan twee nieuwe tubes mee gebracht.

De zalf houdt die blaas niet tegen, maar ze geneest wel een heel pak sneller dan met alle andere nepmiddelen die mske ooit geprobeerd heeft.